Na prodaju i dodelu solidarni stanovi u Novom Sadu

Grad Novi Sad objavio je javne pozive za kupovinu i dodelu solidarnih stanova, kao i za pomoć u ozakonjenju stana ili kuće.
Na prodaju i dodelu solidarni stanovi u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Stanovi se nalaze u Kisačkoj 55.
 
Na prodaju se daje ukupno 26 stanova površina od garsonjere do 75 kvadrata za šestočlane i veće porodice, a prosečna cena kvadrata po ovom javnom pozivu je 92.418 dinara ili 786,5 evra. 
 
Na javni poziv za dodelu stana mogu da se jave državljani Srbije s prebivalištem u Novom Sadu, bez stana ili porodične kuće i koji nemaju dovoljno novca da za sebe ili svoje porodice obezbede dom po cenama na tržištu. 
 
Javni poziv predviđa maksimalne granice prihoda kao uslove za kupovinu stana. Za jednočlano domaćinstvo taj iznos je 81.098 dinara, za dvočlano domaćinstvo 137.867 dinara, za tročlano domaćinstvo 194.636 dinara, za četvoročlano domaćinstvo 251.405 dinara, za petočlano domaćinstvo 308.174 dinara i za šestočlano ili veće domaćinstvo 364.943 dinara.
 
Zahtevi za kupovinu stana u javnoj svojini podnose se u roku od 30 dana Stambenoj komisiji preko pošte ili pisarnice Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u Narodnog fronta 53.
 
Kad je reč o javnom pozivu za dodelu solidarnih stanova, pravo na konkurisanje imaju takođe pojedinci i porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje, a u grupi su prioritetnih korisnika stambene podrške - korisnici prava na socijalnu pomoć (samohrani roditelji deteta sa transplantiranim organom, samohrani roditelj deteta sa smetnjama u razvoju i invaliditetom ili obolelog od teških bolesti), građani koji su u grupi boraca prve kategorije, ratni vojni invalidi.
 
Takođe, pravo na stan na ovom javnom pozivu imaju i mladi sportisti sa postignutim najvišim priznanjima na evropskom i svetskom takmičenju u individualnom sportu.
 
Granice prihoda kao uslovi za ostvarivanje prava za dodelu stana su 64.876 dinara za jednočlano domaćinstvo, 110.293 za dvočlano domaćinstvo, 115.709 dinara za tročlano domaćinstvo, 201.124 dinara za četvoročlano domaćinstvo, 246.539 dinara za petočlano domaćinstvo i 291.954 dinara za šestočlano i veće domaćinstvo.
 
Zahtevi za dodelu stana u javnoj svojini takođe se podnose u roku od 30 dana Stambenoj komisiji preko pošte ili pisarnice Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u Narodnog fronta 53.
 
Raspisan je i javni poziv za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće izradom tehničke i geodetske dokumentacije. 
 
I na ovom javnom pozivu postoje granice prihoda kao uslovi. Za jednočlano domaćinstvo taj iznos je 27.032 dinara, za dvočlano domaćinstvo 45.955 dinara, za tročlano domaćinstvo 64.878 dinara, za četvoročlano domaćinstvo 83.801 dinar, za petočlano domaćinstvo 102.724 dinara i za šestočlano ili veće domaćinstvo granica je 121.647 dinara. 
 
Stanovi će moći da se kupe jednokratnom isplatom ili na 240 mesečnih rata, što je otplata u trajanju od 20 godina.
 
U slučaju kupovine na rate, kako bi se sačuvala realna vrednost stana tokom otplate, šestomesečne rate će se usklađivati sa potrošačkim cenama za periode od januara do juna, odnosno od jula do decembra, najviše do visine rasta prosečne mesečne plate.
 
Dokumentacija se podnosi u istom roku i na istoj adresi kao i za prethodne javne pozive. Celokupna dokumentacija dostupna je OVDE.
 
Podsetimo, godinama se čekala realizacija ove stambene podrške za građane Novog Sada. Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku o prgoramu stambene podrške u oktobru prošle godine i tad su se stvorili uslovi za formiranje komisije, a potom i za raspisivanje ovog javnog poziva. U kabinetu gradonačelnika, koji je formirao komisije, nedeljama nisu odgovorili na pitanje kad će ovi pozivi biti raspisani. 
 
Više o izgledu i kvadraturi stanova saznajte OVDE.
  • @/

    28.01.2020 12:27
    Kaže se upola manje, a ne duplo manje!

    E, sns botu nepismeni!
  • /

    27.01.2020 13:40
    /
    ovaj vas zamajac industrije je u stvari zamajac inflacije
    pre 15g je kvadrat iznosio duplo manje
  • M

    27.01.2020 12:47
    Nikako da shvatimo da mozemo da imamo samo onoliko koliko smo zarafili. Nema para, nema auta. Ovako sa malo para uvezli zagadjivace pa jos malo nrcemo moci da disemo. Coveku koji ne dise ne treba nista. Onaj koji dise moze da rafi i zaradi za ono sto mu treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti