Zabranjene posete u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu

Posete pacijentima na bolničkom lečenju u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu i drugim vojnozdravstvenim ustanovama u Srbiji su zabranjene kako bi se sprečio nastanak i širenje respiratornih infekcija, saopštila je Vojnomedicinska akademija (VMA).
Zabranjene posete u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu
Foto: 021
Obilazak pacijenata do daljeg je zabranjen u VMA, vojnim bolnicama Novi Sad i Niš, kao i u Centru vojnomedicinskih ustanova Beograd. 
 
U više zdravstvenih ustanova u Srbiji proteklih dana je zabranjena poseta pacijantima jer je sve više obolelih od respiratornih infekcija.
 
Inače, virus gripa AH1N1 potvrđen je kod jednog pacijenta leskovačke Bolnice. Pacijent je u međuvremenu prebačen za Niš, ali s obzirom na to da se broj obolelih od gripa znatno povećao, na snazi je odluka o zabrani poseta. Posete su zabranjene i u bolnicama u Vranju, Pirotu gde je potvrđeno šest slučajeva gripa kod dece školskog i predškolskog uzrasta - kod četiri pacijenta otkriven je virus gripa AN3, dok je podtip B izolovan kod dva pacijenata.
  • Pravi Ja

    30.01.2020 22:13
    @Branislav
    Novi Sad nema ni jednu bolnicu. Ima pokrajnsku i poneku privatnu, ali ne i novosadsku-gradsku.
  • Бранислав

    29.01.2020 10:47
    @dragan perković ....Нови Сад има више болница које немају никакве везе са Маријом Терезијом и Аустроугарима...г-дине Перковићу вероватно Вам је род Марко Перковић - Томпсон па ми је онда јасан Ваш коментар...
  • ideolog

    29.01.2020 09:35
    Za Dragana Perkovica
    Slažem se da se naše zdravstvo ne nalazi u najboljem stanju, ali ne mogu da shvatim da neko podržava komentar sa ovoliko pravopisnih i gramatičkih grešaka. Prvo gramatiku i bukvar u ruke, pa onda na pisanje komentara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti