FOTO: Urbanistički planovi bliži Novosađanima

Novosađani od nedavno na Gugl mapi mogu da vide koji se urbanistički planovi nalaze na javnom uvidu, u realnom vremenu, saznaje 021.rs.
FOTO: Urbanistički planovi bliži Novosađanima
Foto: Pixabay (ilustracija)

Ovo je urađeno u sklopu projekta Urbanistička straža koji je pokrenulo Društvo arhitekata Novog Sada (DANS) sa ciljem da građanima omogući lakše učešće u urbanističkom planiranju Novog Sada.

Predsednik DANS-a Slobodan Jović kaže za 021.rs da je ovim omogućeno da građani vide koji deo Novog Sada pokriva plan koji je na uvidu i da u samo nekoliko klikova preuzmu dokumenta.

"Ovo je poteklo od samih građana koji su se ponudili da pomognu i uradili ekstenziju za Gugl mape. Sada svako može da vidi promene u planovima za različite delove grada i na taj način smo dobili da transparentniji uvid u urbanističke izmene koje su planirane", priča Jović.

Svi dokumenti koji se vide na Gugl mapi su linkovani sa sajta "Urbanizma" gde lokalna vlast oglašava koji su urbanistički planovi na ranom javnom uvidu i javnom uvidu.

Ukoliko građani žele pomoć u pisanju prigovora ili tumačenju onoga što se navodi u planu mogu se obratiti Urabnističkoj straži na mail urbanisticka.straza@gmail.com ili preko njihove Fejsbuk stanice.

  • Srki

    29.01.2020 21:06
    Pristina
    Urbis ugasiti!!!!
  • PetarPP

    29.01.2020 16:43
    Ajd što je sajt nije na secure protokolu nego i...
    "Page not found
    The requested page could not be found."

    E moji paceri snsovski.
  • nshc

    29.01.2020 15:15
    hvala
    Ne dozvolimo da GALENS kupi ceo NS, da se unistavaju zelene povrsine u doba smoga i necistoce, nek se grad gradi u sirinu/duzinu, a ne da unistavate limane, centar i ostale krajeve, dodjosi koji dolaze mogu da se grade na detelinari, futogu,veterniku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.