U Novom Sadu počela obuka članova biračkih odobra za predstojeće izbore

U Skupštini grada Novog Sada počela je obuka stalnih sastava biračkih odbora za izbore koji će se verovatno održati 26. aprila 2020. godine.
U Novom Sadu počela obuka članova biračkih odobra za predstojeće izbore
Foto: 021.rs

Na obuci su uglavnom članovi vladajućih stranaka, kao i opozicionih - Stranke moderne Srbije (SMS), Nove stranke i Srpske radikalne stranke (SRS) - ukupno 1.414 ljudi.

Kako se može videti na spisku Gradske izborne komisije (GIK) članovi SNS su već krenuli na časove i do 9. februara će 591 aktivista proći obuku, a potom sledi 394 člana SPS koji su na obuci od 9. do 18. februara. U Skupštini grada potom od 19. do 25. februara sledi obuka 112 članova  SRS-a, 74 člana PUPS-a, 70 članova Liberalno demokratske partije (LDP), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Stranke demokratske akcije (LDP-LSV-SDA - Sandžak), kao i 39 članova SMS-a, 35 iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), 24 iz Socijaldemokratske partije Srbije (stranka Rasima Ljajića) i 79 iz Nove stranke.

GIK navodi da je cilj obuka za rad u stalnom sastavu biračkih odbora da se kroz teoretsko i praktično obučavanje stekne, odnosno unapredi nivo znanja i veština neophodnih za rad u biračkom odboru, a sve u cilju unapređenja celokupnog izbornog procesa. Obuke sprovode instruktori koji su uspešno završili obuku Republičke izborne komisije, u skladu sa Odlukom o organizaciji i sprovođenju obuka i instruktora za rad u stalnom sastavu biračkih odbora.

  • Ivan

    16.02.2020 08:04
    Bolje
    Da su ih pripremili za samoodbranu bez i sa oruzijem i da su prosli protiv pozarnu zastitu. Jer osecam da ce te nedelje tako da se odvija dan..
  • Pravnik

    04.02.2020 07:09
    @Mirki I za 021
    Niko nije reagovao da clanovi stalnog sastava moraju biti nezavisni I bez predloga bilo koje stranke. Tako je po Zakonu. Prosireni sastav čine dva člana predlozena od strane stranaka po svakom birackom mestu. Koliko vidim ovi već napravili kvote na nivou grada I Srbije. Toliko o fer I demokratskim izborima.
  • Bili Kid

    03.02.2020 23:31
    Nemojte zaboravite da zaokruzite umesto mene i mojih 20 clanova porodice (od toga 4 mrtvih), i svi obavezno za Vodju, pardon SNS sektu! Posto nas tamo necete gledati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.