Vrtići "Radosnog detinjstva" i škole od ponedeljka nastavljaju sa radom

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" će u ponedeljak, 24. februara, početi sa radom i otvoriti vrata svih vrtića u gradu i prigradskim naseljima.
Vrtići "Radosnog detinjstva" i škole od ponedeljka nastavljaju sa radom
Foto: 021.rs
"Radosno detinjstvo" je najavilo nastavak rada, nakon što je Pokrajina prethodno donela odluku o privremenom zatvaranju škola i vrtića zbog proglašene epidemije gripa. Bilo je najavljeno da školske i predškolske ustanove neće raditi od 12. do 21. februara.
 
"Kako bi obezbedili dovoljan broj obroka, molimo cenjene roditelje da prijave dolazak svoje dece za ponedeljak, najkasnije do 10 časova u petak. Početak rada će biti objavljen i na vratima svih vrtića", saopštillo je "Radosno detinjstvo".
 
U Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje kažu za 021 da, za sada, nema razloga da se menja odluka o obustavi. Takođe, prim. dr Svetlana Ilić sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine potvrđuje da se očekuje polazak u školu od ponedeljka. 
 
"Međutim, svim zdravstvenim ustanovama za stacionarno lečenje u Vojvodini i dalje se preporučuje da primenjuju zabranu ili ograničenje poseta pacijentima, a do pada vrednosti stope incidencije oboljenja sličnih gripu ispod srednjeg praga intenziteta", navodi dr Ilić.
 
Kao što smo objavili, novi podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine pokazuju da je grip manje aktivan, odnosno da se registruje srednji prag intenziteta aktivnosti virusa u Vojvodini. Virus je u proteklih nedelju dana bio iznad epidemijskog praga samo na teritoriji Severnobačkog i Severnobanatskog okruga.
 
Više o trenutnoj situaciji sa gripom čitajte OVDE.
  • Milica

    19.02.2020 23:52
    Tamara
    Postovana, iz socijalnog se i donose potvrde o zaposlenosti oba roditelja!
    Informisite se
    Svako dobro
  • StAV

    19.02.2020 21:38
    bezbolno pitanje
    Da li je vrtic besplatan od pocetka 2020.?
  • Opet raspust

    19.02.2020 21:22
    Ako nema ko da zabrani da dolaze bolesni onda opet dve nedelje zabrane dolaska u vrtic tj raspust...i tako sve dok se ne nadje opcija da ne dovode bolesnu decu...Tako cine lose svom detetu ,a onda i ostaloj deci.Ne jaca se imunitet tako sto dovode bolesno dete u kolektiv ,takvo dete ce samo pokupiti jos neki virus,i ne daj boze zavrsiti u bolnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti