Menu 021

Forum posvećen onlajn učenju stranih jezika 25. februara u Novom Sadu

Učenje jezika preko internet platformi, glavna je tema foruma koji će u utorak, 25. februara, biti održan u novosadskom hotelu "Prezident".
Novi Sad 21.02.2020. | 12:01 > 12:03
Forum posvećen onlajn učenju stranih jezika 25. februara u Novom Sadu
Foto: 021 (promo Berlitz)

Onlajn učenje stranih jezika sve je zastupljeniji vid edukacije svuda u svetu pa i u Srbiji, a za njega su posebno zainteresovane kompanije i institucije koje žele da dodatno obrazuju svoje zaposlene, ali i pojedinci koji zbog obaveza ili udaljenosti ne mogu da prisustvuju klasičnoj nastavi.

O značaju i iskustvima sa učenjem na daljinu na skupu u Novom Sadu govoriće menadžeri velikih internacionalnih kompanija i IT stručnjaci. Organizator foruma je vodeći svetski lanac škola stranih jezika "Berlitz" uz podršku nemačko-srpske privredne komore i Srpske asocijacije menadžera.

Onlajn učenje jezika poslednjih nekoliko godina doživelo je pravi procvat širom sveta zahvaljujući stalnim strukturnim i tehnološkim unapređenjima predavanja i danas omogućava visok kvalitet nastave i pristup znanju pod uslovima koji su nezamislivi za konvencionalni način učenja.

Ovaj vid edukacije mogućava ogromne uštede u vremenu i troškovima putovanja, otvara mogućnost da se nastavi prisustvuje iz bilo kog dela sveta od kuće, sa radnog mesta, iz hotela... što obezbeđuje i pojedincima i kompanijama veliku fleksibilnost.

Onlajn učenje jezika danas omogućava jednaku interaktivnost učenika i predavača kao i na klasičnom predavanju. Svaki čas se može snimiti i ponovo pustiti radi utvrđivanja gradiva. Eliminišu se geografska ograničenja zbog čega je polaznicima omogućen i pristup širem krugu predavača, raznovrsnijih predavanja i učešće u radu internacionalnih grupa.

Učenje stranih jezika onlajn izuzetno je popularno u Evropi, a velike internacionalne škole poput "Berlitza" oformile su "virtuelne učionice" koje omogućavaju efikasno savladavanje gradiva. Komunikacija između predavača i polaznika odigrava se uživo, ali i kroz digitalne vežbe.

Na ovaj način i u Srbiji je moguće naučiti najpopularnije svetske jezike. U digitalne platforme za učenje jezika uključen je i veliki broj nastavnika iz Srbije koji pomažu polazicima sa svih kontinenata da savladaju neki od svetskih jezika.

Organizator foruma "Berlitz" najpoznatiji je svetski lanac jezičkih centara sa 150 godina tradicije, a samo u Srbiji je za poslednjih deceniju i po u njemu više od 40.000 ljudi učilo ili uči neki od stranih jezika.

Autor: Zakupljen prostor
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest