Filozofski fakultet dobija Ispitni centar za sticanje Kembridžovih sertifikata

Centar za polaganje ispita za sticanje Kembridžovih sertifikata biće otvoren u utorak, 25. februara na Filozofskom fakultetu.
Filozofski fakultet dobija Ispitni centar za sticanje Kembridžovih sertifikata
Foto: 021.rs
Ovo je omogućeno uspostavljenem saradnje između Filozofskog fakulteta i institucije "Cambridge Assessment English". Fakultet je dobio licencu za otvaranje ovlašćenog centra za polaganje ispita za sticanje Kembridžovih sertifikata, koji obuhvataju sve nivoe poznavanja engleskog jezika. 
 
Ispitni centar će biti svečano otvoren u utorak u 12 časova, u Kino sali Fakulteta. 
 
Pored predstavnika Kembridža i rukovodstva Filozofskog fakulteta, svečanost će otvoriti pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš, zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Dušica Rakić, kao i prorektor za nauku Univerziteta u Novom Sadu Stevan Stankovski.
  • Ns

    16.04.2020 13:33
    Sta i kako
    Da li neko zna kako se aplicira za program? I da li postoji neki link za to?
  • profesoric engleskog

    25.02.2020 17:31
    Ja sam '96 i naredih godina za te ispite polagala u Novom Sadu, to je i pre postojalo ali u jednom momentu je otkazano, otp kad je izgoreo Radnicki jer su se tamo odrzavala polaganja.
  • FF

    24.02.2020 14:42
    Bivši student
    Sve je to lepo, ali nije ništa novo. Zanimljivo kako taj isti fakultet nema apsolutno ništa da ponudi onima koji uče "manje" strane jezike, odnosno strane jezike manjina. Pri tome ne mislim samo na one koji ih uče zbog korena ili državljanstva, već verovali ili ne postoje oni kojima se ti jezici prosto dopadaju i zato su ih odabrali. I tu politika i organizacija FF dolaze do izražaja.
    Navedeni jezici se uče do školskog a2 nivoa, saradnja između katedra ne postoji, pa ne može mentor da bude lektor stranog jezika, literatura koja se koristi prilikom pisanja isto mora da bude na tim "velikim" jezicima jer navodno nemaju nikoga ko će tl razumeti. Kontakti i saradnje sa "manjim" institucijama i ambasadama ne postoje, to sve studenti sami vijaju, pa super ako uspeju.
    Takođe, prilikom apliciranja na doktorske studije ti svi manji jezici se ne priznaju, čak i ako student ima međunarodno priznati sertifikat koji može na Kembridžu da priloži, ali ne i na FF.
    Bila, videla, doživela. Sve je samo jedna velika reklama, senzacionalizam i privid.
    No, bitno da se interesuju za Kembridžove sertifikate, a to što su ih u Vojvodini ne interesuju Mađari, Slovaci, Rumuni, Rusini, Poljaci, Ukrajinci, to nikom ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti