Zbog opasnosti od zagađenja vode zatvoren i bazen na Slanoj bari, Vučević očekuje ostavku direktora Spensa

I bazen na Slanoj bari zatvoren je zbog opasnosti od zagađene vode, a nakon hitnog rešenja sanitarne inspekcije o zatvaranju bazena na Spensu.
Zbog opasnosti od zagađenja vode zatvoren i bazen na Slanoj bari, Vučević očekuje ostavku direktora Spensa
Foto: 021.rs
Grad Novi Sad zahteva da se zatvori bazen u Sportskom centru "Slana bara", s obzirom na to da je utvrđeno da voda u bazenima Spensa nije zadovoljavajućeg kvaliteta, zaključeno je na sastanku koji je jutros hitno sazvao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 
 
Kako navode u Gradu, odluka o zatvaranju bazena na Slanoj bari mora da ostane na snazi sve dok se tačno ne utvrdi kakav je kvalitet vode u tom bazenu, navedeno je na sastanku. 
 
Takođe, pozvani su svi nadležni organi i inspekcijske službe da dostave izveštaje i, po potrebi, urade i dodatna ispitivanja kvaliteta vode u bazenima.
 
"Sve što preti da dovede u pitanje zdravlje svih građana Novog Sada, a posebno naših najmlađih sugrađana, zahteva hitnu i odgovornu reakciju i zato očekujemo od nadležnih organa da se utvrdi činjenično stanje, hitno preduzmu sve mere za otklanjanje eventualnih propusta, kao i da se utvrdi kako je do ove situacije došlo kako bismo preduzeli mere da se više ne ponovi", istaknuto je na sastanku, a saopštavaju iz Gradske kuće.
 
Vučević: Očekujem ostavku direktora Spensa
 
Vučević je rekao i da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić već danas podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode. 
 
"Zatvorili smo bazen na 'Slanoj bari' dok se ne provere sve okolnosti. Niko se neće igrati sa zdravljem građana, pre svega naše dece.Mislim da će direktor Spensa podneti ostavku, jer neko mora snositi odgovornost, a javnost će o svemu što se tiče bazena biti blagovremeno obaveštena. Činjenica je da je oprema stara 12,13 godina, pumpa nije radila zbog kvara trafo stanice, pa je povećan unos hlora i druge su vrednosti poremećene. Bazeni će biti zatvoreni sve dok se ne obezbede normalni uslovi za rad", naveo je Vučević.

On je dodao da je sa vlasnicima privatnih bazena razgovarao kako bi obezbedili alternativno rešenje za građane, o trošku Grada, pre svega za one koji se bave sportom, ali i za one koji imaju godišnje karte.
 
Podsetimo, 021 je otkrio da je Spens sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi. Tu priču čitajte OVDE.
 
021.rs nije dozvoljeno da fotografiše bazene
 
Fotoreporteru 021.rs dana nije bilo dozvoljeno da fotografiše bazene Spensa i bazen na Slanoj bari, a po naredbi direktora jedne i druge ustanove.

Na Spensu i pored razgovora sa službom za informisanje i najave da će neko iz sportske uprave fotoreportera odvesti do bazena, pojavili su se radnici ove ustanove koji su odbili da se predstave našem novinaru i rekli mu da mora da ode, jer je direktor Milan Jarić rekao da novinar 021 nema dozvolu da uđe u kompleks bazena.

Kako se uverio naš reporter, na vratima Spensa i biletarnici se i dalje može videti obaveštenje da bazeni ne rade zbog havarije na elektroopremi, ali nema informacije da je sanitarna inspekcija naložila zatvaranje bazena.
 


Inače, dok je novinar 021 razgovarao sa radnicima i pokušavao da uđe, u kompleks gde su bazeni su sve vreme ulazi i izlazili ljudi.
 


Sa spoljne strane bazena kroz prozorska stakla se može videti da je veliki olimpijski bazen do pola ispražnjen, dok je dečiji pun vode, ali se nije moglo primetiti da iko išta unutra radi.

Fotoreporteru 021.rs nije bilo dozvoljeno da uđe ni na bazen na Slanoj bari. Obrazloženje je bilo da je to naredio direktor bazena Vojislav Jovanović, a iako je prvobitno na vratima stajalo obaveštenje da je bazen zatvoren 25. i 26. februara zbog tretmana vode i prostora oko bazena, ono je sada sklonjeno na portirnicu.
 
 
Mada 021.rs nije dozvoljen ulaz na bazen, naš reporter je video ljude kako ulaze i izlaze bez zabrane.
 
  • Diana K.

    30.03.2020 02:44
    BAZEN- VK "VOJVODINi"!

    MOLE SE SPONZORI: SPASITE NAM BAZENE OD POLITICKOG RATA.

    Bazene u zdrave ruke i vlast VK "Vojvodine", Grad ima "svojih problema."
    ----------------------------------------
    Obrazlozenje:
    Posecujem bazen na Slanoj Bari skoro svakodnevno, od dana otvaranja do danas kada nas voljeni bazen slavi deceniju svog postojanja.(Pre toga 3 godine sam bila posetioc spensa)

    Nikad nisam imala niti jedan zdrastveni
    problem u vezi sa tim.
    Decu Vam treneri Vojvodine odlicno cuvaju.

    Na Slanoj Bari srecem predusretljivo, odgovorno ,vredno i pozrtvovano osoblje uprave koje se ne libi i zasukati rukave i uskakati i obavljati sve poslove koji iskrsnu i jave se potrebnim. Stalno se po nesto renovira.

    Moje iskustvo i tolika prisutnost tamo daju mi za pravo da svedocim i svedocicu- uvek! Ne klevecite drugu kucu svih ljubitelja plivanja, mi vodimo racuna u njoj i stiticemo je ako treba.

    Ako se i javi "kvar", postoji i uzrok , a mozda i "uljez", a svako klupko ima svoj kraj i moze da se razmota.
    To ocekujem.Trebalo bi i novinar isto.

    Sve pohvale upravi bazena "Slana Bara" i veliko postovanje.
  • brane

    04.03.2020 23:42
    bazen
    Ceo zivot idem na plivanje,sad vise na Klisu nego na Spens...99% posetilaca bazena na Klisi se ne tusira pre ulaska u bazen,čak ni nastavnica koja godinama tamo drzi fizičko ne vrati ni jednog učenika da se tusira pre ulaska u bazen.Nikad ni jedan učenik se nije istisirao pre ulaska u bazen!!!Ako nastavnici i dirketor to podrzavaju a mi stoka kakva vec jesmo onda za bolje i nismo.Jos su na bazenu na Klisi i saunu pustili u rad,i onda stoka ozojana iz saune samo uskoči u bazen.Čoveku koji naplacuje karte na bazenu i spasiocima sam skrenuo paznju da je obavezno tusiranje pre ulaska u bazen,oni si samo slegli ramenima u fazonu koga zabole...
  • purgerNS

    25.02.2020 20:15
    bazen na Klisi
    se raspada od prvog dana..već je saniran krov koji je prokišnjavao..bahata banda sutima razvalila behaton...sve je izvana pokradeno i ruinirano...izgleda gore od Spensa
    radnici postavljeni po partijskoj dužnosti
    bitno da dve kladionice tu rade..na 150 metara od školske ograde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti