Episkop Danilo Krstić dobija bistu na Klisi

Savet za kulturu Novog Sada se saglasio sa predlogom da se na Klisi postavi spomenik Episkopu budimskom Danilu Krstiću (1927-2002).

Prema Predlogu odluke, bista na postamentu će biti postavljena na ulaznom crkvenom platou Hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi, jugozapadno od postojećeg bunara-česme.

Na prednjoj strani postamenta, na srpskom jeziku, ćirilićnim pismom, pisaće: "Episkop budimski dr Danilo Krstić 1927-2002 od Klise do Harvarda", a na zadnjoj strani postamenta tekst: "Zahvalni Klisani".

Predlog odluke o postavljanju biste episkopa Danila Krstića upućen je Skupštini grada na razmatranje.

  • Jelena

    26.02.2020 22:02
    Predivan čovek i duhovnik. Imala sam priliku lično da ga upoznam u Sentandreji, pre 20 godina kada sam bila u poseti Sabornoj crkvi u Sentandreji. Skroman i jednostavan, a tako veliki i naš, Novosadski, Vojvođanski!
  • #

    26.02.2020 08:40
    Vole se tamo spomenici
  • +Dejan

    25.02.2020 21:46
    Lepa vest
    Doticni episkop je rodjeni Novosadjanin i jedan od najumnijih arhijereja koje je imala SPC. Bio je toliko sirokih shvatanja, doktorirao je na Sorboni. Imao sam srecu da ga licno upoznam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti