Pokrajina traži banku u kojoj će dići kredit od 2,4 milijarde na šest godina

Pokrajinska vlada je raspisala javni poziv za izbor poslovne banke u kojoj će se zadužiti u iznosu od 2,4 milijarde dinara.
Pokrajina traži banku u kojoj će dići kredit od 2,4 milijarde na šest godina
Foto: 021.rs
Pokrajinska vlada diže kredit kako bi finansirala izgradnju Kamenice 3 i uvođenje sistema automatizovane odbrane od grada u Radarskom centru "Fruška gora". 
 
Posao će biti dodeljen banci koja ponudi najnižu fiksnu kamatnu stopu za dugoročan kredit, koji će se realizovati u tranšama u roku od godinu dana od dana zaključenja ugovora s bankom. 
 
Pokrajini će prvo isteći grejs period od godinu dana, a kredit će otplaćivati pet godina, u 10 šestomesečnih rata. Novac će se povlačiti u tranšama, u skladu s dinamikom radova.
 
Javni poziv je objavljen OVDE. Ponude se dostavljaju do 27. marta.
 
Podsetimo, odluka o novom zaduženju izglasana je na poslednjoj sednici Skupštine Vojvodine, kad je donet i novi rebalans budžeta. Protiv zaduživanja bile su sve opozicione opcije, a detaljnije o njihovim stavovima čitajte u izveštaju sa sednice OVDE.
  • Bata

    28.02.2020 17:00
    Obveznice
    Neka emituju obveznice i ponude građanima. Ovako banke za štednju daju nula kamatu a državi daju kredit za 2-3%
  • Nebojša

    28.02.2020 16:54
    NLB
    Dali su NLB za neverovati 38 miliona evra plus 16 miliona profita za 2019 u kojoj ih nije bilo, dali im 1..74 mlrd eur stednje gradjana Srbije u Komercijalnoj banci, a sada drzava trazi kredit od stranaca umesto da korosti drzavne pare i pare gradjana Srbije.
    Sada cemo da vidimo kolika ce kamata da bude pa da vidimo vrednost hartkja od vrednosti
  • darko

    28.02.2020 15:40
    21 milion evra.
    A jedan fudbalski klub Real Madrid platio Luku Jovica 60 miliona evra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti