Cinema city od 18. do 25. juna

Novo izdanje Internacionalnog filmskog festivala Cinema City dešava se od 18. do 25. juna, u Novom Sadu. Tokom tih osam dana, Novi Sad postaje grad-bioskop, u kome se filmski, muzički i edukativni programi održavaju na različitim mestima u gradu i rade bioskopi na otvorenom.

Novo izdanje Internacionalnog filmskog festivala Cinema City dešava se od 18. do 25. juna, u Novom Sadu. Tokom tih osam dana, Novi Sad postaje grad-bioskop, u kome se filmski, muzički i edukativni programi održavaju na različitim mestima u gradu i rade bioskopi na otvorenom.

Cinema City je 2010. posetilo 80.000 ljudi.

Cinema City će ove godine publici prikazati preko 150 filmova, u okviru više od 15 programskih selekcija. Neka od tih ostvarenje imaće svoje svetske premijere na festivalu. Za nagrade će se takmičiti filmovi selekcija Nacionalna klasa - najaktuelniji domaći filmovi i premijere, Exit Point - aktuelna svetska ostvarenja i laureati velikih festivala i Up to 10.000 Bucks - filmovi snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara.

Cinema City je uveo i tri nove atraktivne filmske selekcije. Nobarcode predstaviće umetničke filmove koji se bave istraživanjem savremene kulture i sveta, dok će se u selekciji 360 stepeni naći filmovi koje je volela publika velikih svetskih festivala. Hungry Days otvoriće dodatan prostor za afirmaciju mladih stvaralaca prikazujući najbolje debitantske filmove iz celog sveta, po izboru selektora Vladimira Perišića, reditelja filma Ordinary People. Druge programske selekcije Cinema City festivala sačinjavaju muzički, kratki, dečiji, angažovani dokumentarni filmovi, najbolje od regionalne kinematografije, omaži i retrospektive značajnih autora.

Publika će filmove gledati na već poznatim i popularnim open-air lokacijama Dunavskog parka i Katoličke porte. Nova centralna lokacije je Arena Cineplex, renoviran i vrhunski opremljen bioskop u kome će se prikazivati takmičarske selekcije i domaće premijere.

Otvaranje i zatvaranje festivala obeležiće veliki muzički događaji, pa će tako Petrovaradinska tvrđava biti mesto sjajnih žurki, na kojima nastupaju poznatni domaći i strani bendovi i DJ-evi. Deo festivalskog programa čine i radionice, simulacije, diskusije i master-klasovi, koji predstavljaju platforma za razvoj mladih filmskih autora.

Više o filmovima, selekcijama i drugim zanimljivim festivalskim sadržajima na cinemacity.org.

  • Opticar

    30.04.2011 18:41
    Cirkus Balkanija
    Osamdeset hiljada ! ? Osam divizija ljudi,citava armija ! Veliki diktator Carli Caplin bi za ovaj broj fanova zamenio Holivud Novim Sadom i podigao spomenik filmskom gledaocu za odanost i ljubav za filmom ! Obskurno,ruzno i tuzno ! Dokle cemo isisavati kulturni dinar ,zar nas nije sram...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti