FOTO: Položeni venci na spomen-obeležja Miki Antiću u Novom Sadu

Predstavnici Grada, Kulturnog centra Novog Sada i Odbora manifestacije "Antićevi dani" položili su danas, 11. marta vence na pesnikov grob na Gradskom groblju i na spomen obeležje u Dunavskom parku.
"Mika Antić ostavio je neizbrisiv trag za sobom, a posebno u Novom Sadu koji je po njemu i prepoznatljiv. Njegova nematerijalna zaostavština, naročito njegov književni opus, ne samo da je i danas zanimljiva i primamvljiva mladim generacijama, već je i trajna inspiracija umetnicima. Sećajući se njegovog lika i dela i želimo da doprinesemo trajanju te prepoznatljivosti, jer vrednosti koje je Mika stvorio su neprolazne, bezvremenski duhovni putokazi. Grad manifestacijom 'Antićevi dani' svake godine angažuje Miku Antića kao temu, i to je svojevrsan praznik gde zapravo slavimo čoveka koji je ostavio tako snažan utisak i uticaj na svoje okruženje", naveo je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.
 
 
Događaju u Dunavskom parku prisustvovali su i predstavnici Odreda izviđača "Miroslav Mika Antić", učenici Privatne osnovne škole "Miroslav Mika Antić" (Novi Sad), učenik generacije Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i učenik generacije Osnovne škole "Đura Daničić". 
 
Program 13. "Antićevih dana", manifestacije koja je počela danas i trajaće do petka, 13. marta, odvija se pod sloganom "Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš nestvarnog" u Kulturnom centru Novog Sada, Eđšegu i IK "Prometej".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.