ANKETA: Pravite li zalihe brašna i toalet papira zbog virusa korona?

U supermarketima u Novom Sadu povećana je potražnja za brašnom, testeninama i toalet papirom.
ANKETA: Pravite li zalihe brašna i toalet papira zbog virusa korona?
Foto: 021.rs
Kako smo se uverili, veliki trgovinski lanci u Novom Sadu snabdevenim su svim potrepštinama, iako se povećana potražnja za pojedinim namirnicima. Nasuprot tome, dezinfekciona sredstva kao što je Asopsol, gotovo su nestala. 
 
Veće potražnje ima i za šećerom, uljem, smrznutom hranom, ali i ubrusima, te vlažnim maramicama. Panične kupovine nema, ali zbog trenutne situacije u većim količinama kupuju se proizvodi poput brašna i toalet papira.
 
Kako je vaše mišljenje o ovim "koronaškim kupovinama"?
 
 
  • Милош

    15.03.2020 16:16
    Ја увек имам залихе, тако да сада нисам куповао више него обично.
  • Roki

    15.03.2020 13:38
    Zaliheee
    Aman ljudi cemu tolika kupovina,pa neide da neko kupi sve a neko nista. Sta sa onima koji nemaju para da kupuju zalihe jbm ti drzavu. Srpska posla
  • @Maja

    14.03.2020 14:58
    Smanji dozivljaj. Maske ti znace samo ako ces da kasljes/kijas ili budes u okruzenju koje kaslje/kija, inace su beznacajne. Alkohola od 70-100% ima sto po apotekama, sto po marketima, farbarama, kozmetickim radnjama, cak i servisima/prodavnicama elektronike. Ne mora fensi sarena bocica sa prskalicom, uzmi 1-2-5l pa presipaj.
    Takodje, virus je tek stigao i potrajace bez pauze bar 2 meseca, verovatno i duze (a svakako ce ponovo doci na jesen/zimu, tesko da ce vakcina pre kraja godine), znaci svako gomilanje zaliha je suludo.
    Pre posete majci operi ruke, obrisi ambalazu proizvoda koje joj donosis (ili je drzi nekoliko dana u karantinu) i sve ce biti ok.
    Eto u Srbiji preko 40 zarazenih a niko nije umro, znaci da je smrtnost ispod 2% (od obicnog gripa je 0,9 za starije osobe)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.