"Ciklonizacija" dezinfikuje gradske autobuse, šalter sale, sudove

Radnici "Ciklonizacije" od vikenda su počeli dezinfekciju svih autobusa GSP-a, a dezinfikovanje se sprovodi i u zgradama sudova, prostorima gradskih uprava i javnih preduzeća.
Kako je saopštila "Ciklonizacija", u okviru preventivnih mera zaštite građana i sprečavanja virusa korona, ovo preduzeće je tokom vikenda uvelo rad u trećoj smeni i počelo redovnu dezinfekciju svih autobusa gradskog prevoznika koji se koriste. U "Ciklonizaciji navode da će se dezinfekcija sprovoditi dokle god bude bilo potrebe za tim.
 
Takođe, tokom vikenda, pre odluke o zatvaranju škola, "Ciklonizacija" je sprovela dezinfekciju više od 50 osnovnih i srednjih državnih škola. Akciju je izvelo više od 30 obučenih operativaca.
 
"Dezinfekcija se izvodi i u poslovnicama 'Informatike' i drugih javnih preduzeća, prostorima gradskih uprava, kao i zgradama sudova i svih drugih javnih prostora sa većom frekvencijom građana. Tretmani se izvode dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama", objašnjava portparol "Ciklonizacije" Dario Aćimović.
 
Kako je dodao, ovo javno preduzeće je, prateći epidemiološku situaciju u svetu i Evropi, u prethodnim mesecima obezbedilo dodatne količine preparata za dezinfekciju, a nabavljena je i dovoljna količina zaštitnih odela, maski, rukavica i naočara za sve operativce.
  • Zlopile

    16.03.2020 14:51
    Džaba
    Samo Bio Spin, bato..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.