Tri pacijenta na respiratorima u Kliničkom centru Vojvodine

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine nalazi se novi pacijent oboleo od virusa korona, tako da ih je sada ukupno petorica.
Tri pacijenta na respiratorima u Kliničkom centru Vojvodine
Foto: 021.rs

Kako je saopštio KCV, od pet pacijenata, trojica se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali u stabilnom stanju. Iz KCV nisu saopšteni podaci o novom pacijentu, kao i koji je pacijent dodat na resprator.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, novi pacijent je iz Kikinde, ali za sada nema potvrde da li je imao kontakta sa dva pacijenta koji su iz istog mesta i već su u KCV-u.

Iz ranije datih saopštenja i izjava nadležnih poznato je da se već nekoliko dana na respiratorima nalaze dva pacijenta iz Kikinde.  

Sedam dana na respiratoru je 61-ogodišnji muškarac iz Kikinde koji je boravio u Milanu i koji je kao bubrežni bolesnik imao težu kliničku sliku pre prebacivanja iz bolnice u Kikindu. Drugi pacijent na respiratoru je isto muškarac koji je navodno košmija ili je imao kontakte sa pomenutim muškarcem iz ovog mesta.
 
Druga dva pacijenta su 43-ogodišnji muškarac iz Bačke Topole koji je prvi pacijent i prebačen je pre deset dana iz Subotice u Novi Sad, kao i mlađi muškarac iz Bačkog Jarka koji je u bolnici od utorka i za njih dvojicu je ranije rečeno da imaju blažu kliničku sliku.

U narednom periodu KCV će blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama vezanim za virus korona.

  • &

    18.03.2020 07:13
    @
    Da li je doticnom sem pranja sa običnom vodom palo na pamet da se pijace dezinfikuju?
  • dragan perković

    18.03.2020 06:35
    Ah
    Svi manje od 65+.
  • Neko tamo, izmedju..

    17.03.2020 23:26
    Transport
    Nema nama spasa sve dok novinari daju nepotpune informacije. Svuda na svim portalima napisu neki grad i da je covek ili zena oboleo. Gde radi ostaje misterija pa slude ceo tsa grad a posto je sve vise mesta u pitanju polako sludjujju celu zemlju...i kako biseri na vlasti misle da rese ovo, kad su vozaci medjunarodnog transporta slobodni i izuzeti a non stop imaju kontakt sa strancima? Da budu u izolaciji dok su kuci? Zaraze ukucane a kad krenu na put nisu vasa briga? A to sto idu u neku firmu na utovar? Pa kod speditera, pa kod carinika? Pa svrati do radnje po cigare, pa na pumpu da uspe ovaj najskuplji dizel na svetu... Auuu, nama spasa nema... Ovo je kraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.