Novosadski taksisti moraju da nose maske i rukavice, za sad 500 pari rukavica na 1.400 taksista

Novosadski taksisti zbog vanredne situacije, a na osnovu odluke koju je doneo Gradski štab za vanredne situacije, moraju da nose zaštitne maske i rukavice tokom svog radnog vremena, ali i da imaju dezinfekciona sredstva kako bi čistili svoja vozila i sprečili širenje virusa korona.
Novosadski taksisti moraju da nose maske i rukavice, za sad 500 pari rukavica na 1.400 taksista
Foto: 021.rs
Deo zaštitne opreme koju trenutno koriste obezbedila im je Gradska uprava za saobraćaj. 
 
Trenutno imaju 500 pari zaštitnih rukavica, a u toku dana trebalo bi da stignu i zaštitne maske. U Novom Sadu ima 1.400 taksista, tako da se očekuje da će vozači deo opreme sami nabaviti ili da će uskoro dobiti novi kontigent od Grada.
 
Kako za Dnevnik kaže predsednik Ugovorne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković taksistima je i obim posla značajno smanjen ovih dana.
 
"Novosađani se slabije voze i nema potrebe za taksi prevozom u toj meri pa se i mi prilagođavamo situaciji, ali cena ostaje ista, nema govora o promenama", ističe.
 
Podsetimo, istom odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da i vozači autobusa GSP-a moraju tokom vožnje da nose zaštitne rukavice i maske.
  • Bojan

    07.05.2020 13:11
    Koliko voznji tj musterija ima taksista u Novom Sadu?
  • P(anker)

    18.03.2020 14:59
    10000
    Ovaj pumpadzija na svakom komentaru pise da se zatvore pumpe ili smanji radno vreme. Znas li ti pumpadzijo koje poslove i sa koliko ljudi radi mnogo ljudi? Ti bi da sednes negde u bastu i ladis. Da se ja pitam svima koji ne rade ili rade skraceno a placeni su za to, naloziti da rade nesto humanitarno. Treba penzosima u nabavku, dezifikovati 300 čuda, iha... Ima sta bi se radilo... Nemoj da se ljutis, al tako je...
  • Alex

    18.03.2020 09:53
    U zemlji lopova nema glupih
    Dace im rukavice za pranje posudja kao onima u posti koji broje novac da sa tim rukavicama voze i vracaju kusur putnicima.

    A mozda ce da uvedu pravilo da sam putnik vozi vozilo po pozivu a taksista nakon voznje da ode na adresi gde se putnik odvezo i da pokupi vozilo za narednu musteriju.

    Sve je moguce u drzavi lopovluka i naroda koji cuti na lopovluk.Cutali ste za mnoge stvari do sada cutacete i do sada.Ko cuti opet glasa.Samo vi cutite i cekajte da Vas lopovi oprave za zivot i rad.Ko cuti dobro cuti.Zasto da radim kad mogu da cutim.?


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti