Nove mere u Novom Sadu: Besplatan parking, zabranjen odlazak u park, upravnici zgrada da organizuju dostavu robe starima

Gradski štab za vanredne situacije na sednici održanoj juče, 22. marta doneo je nove naredbe u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.
Nove mere u Novom Sadu: Besplatan parking, zabranjen odlazak u park, upravnici zgrada da organizuju dostavu robe starima
Foto: 021.rs
Kako je saopštio Grad, izdata je naredba Direkciji za robne rezerve da u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere u Novom Sadu čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30.000 dinara. 
 
Takođe, izdata im je naredba da obezbede hitnu isporuku paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim građanima, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad.
 
Gradski štab izdao je naredbu "Tržnici" da zatvori sve pijace na teritoriji grada, kao i objekte unutar pijačnog prostora. Svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave obavljanje svoje delatnosti.
 
"Parking servisu" naređeno je da obustavi naplatu parkinga u Novom Sadu od 23. do 27. marta
 
Štab je zabranio i korišćenje parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom kao i tartan staza na keju. 
 
Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju osobe starije od 65 godina i druge kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za iste organizuju dostavu.
 
  • MZ VOLONTER

    25.03.2020 12:58
    @lala
    Samo bez uzrujavanja i čitajte što više.
  • lala

    25.03.2020 10:58
    MZ VOLONTER
    kuku leleeeee ja bih volontirao ali medjugradski ne radi. Zato cu da citam knjigu. Sneg, drva pucketaju, idila seoska. A vise si ga volonteru preterao! Ljudi se bore za zivot, zena lepo sve objasnila u prvom tekstu sta si uzjahao. Mozda je ona to dozivela od svoje MZ. A ti se osetio prozvanim? Citaj knjigu i odgovaraj na poruke.
  • MZ VOLONTER

    24.03.2020 20:51
    @lala
    Uključite se slobodno, volontera nema dovoljno! Radićete ceo dan, spram potreba starijih građana. U pauzama možete komentarisati... ili knjige čitati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.