Institut za javno zdravlje Vojvodine pruža informacije i savete o mentalnom zdravlju u vreme pandemije

Institut za javno zdravlje Vojvodine pružaće građanima informacije i savete o tome kako se brinuti o mentalnom zdravlju i pružiti podršku drugima tokom i nakon pandemije virusa korona.
Građanima je za sada dostupna Fejsbuk stranica "Mentalno zdravlje u doba korone" koju je pokrenuo Institut u saradnji sa Podružnicom za Južnobački okrug Društva psihologa Vojvodine i uz konsultaciju sa psiholozima Kliničkog centra Vojvodine koji dežuraju na telefonima za psihološku podršku. Kako najavljuju, uskoro će biti pokrenuta i onlajn psihološka podrška preko četa.
 
Kako je prethodno za 021 rekla psiholog iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine Dragica Jovišević na stranici će se objavljivati psihološki tekstovi o načinima prevazilaženja krizne situacije, ali i predlozi za kreativno provođenje vremena u izolaciji.
 
"Objavljivaćemo i odgovore na tipična pitanja zbog kojih se ljudi obraćaju kol centru za psihološku podršku Kliničkog centra Vojvodine. Onlajn savetovalište za građane koje će biti moguće kontaktirati preko četa na našoj Fejsbuk stranici biće dostupno svaki dan u trajanju od četiri sata", rekla je Jovišević u razgovoru za 021 (opširnije OVDE).
 
Prvi tekst "Briga o mentalnom zdravlju u doba korone" možete pročitati na sajtu Instituta OVDE, dok sve informacije dostupne na stranici možete videti OVDE.
  • Ma

    23.03.2020 14:56
    Daj
    Upalis tv u 20 c. -gledas konferenciju za stampu i predsednika i ne treba ti institut-oboleces 100%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti