VIDEO: Počela dezinfekcija u okolini tržnih centara i većih megamarketa u Novom Sadu

Novosadska "Ciklonizacija" dezinfikovala je prilaze, parkinge, mesta za kolica i garaže, a nakon što su dezinfekovani parkovi, kej, igrališta i tereni.
Novi Sad od 19. marta sprovodi i svakodnevnu dezinfekciju celih blokova u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada, a koja obuhvata blokove u okolini svih zdravstvenih ustanova. 
 
Takođe, obuhvaćeni su i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara.
 
Od 18. marta redovno se dezinfikuju ulice u širem centru Novog Sada, kao i u drugim najfrekventnijim delovima grada, kao što su bulevari i važnije saobraćajnice u svim delovima grada.
 
Tretmani dezinfekcije na otvorenom izvode se najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila "Ciklonizcije".
 
Podsetimo da od 17. marta ekipe "Ciklonizacije" izvode i redovnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada (ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi). Sprovedeni tretmani dezinfekcije propisno se obeležavaju u cilju obaveštenja na svakom ulazu objekta kolektivnog stanovanja. Tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja.
 
Portparol "Ciklonizacije" Dario Aćimović podseća građane da svi navedeni tretmani predstavljaju dodatne mere zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad i da nikako ne smeju da prestanu sa primenom preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da prekinu širenje virusa korona.
 
Svi tretmani izvode se dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama, a u akciji dezinfekcije ulaza stambenih zgrada operativcima "Ciklonizacije" pomažu i obučeni operativci "Zelenila" i "Stana".
 
  • Slobodan

    25.03.2020 09:47
    Zašto u Novm Sadu nerade pijace,kao i u Beogradu? Nema se gde kupiti zelene salate,rotkvica,mladog luka i ostalog sezonskog povrća
  • @Limanci

    23.03.2020 22:37
    Pa kakve veze ima sto ulaze, vrata su automatska
  • Limanci

    23.03.2020 21:24
    Dva marketa
    Isprskajte ispred Idee i oba ulaza Maxija u Narodnog fronta. Tu hiljade ulaze dnevno. Kakav dom zdravlja, ovde je gužva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti