Novosadski sajam će služiti za smeštaj obolelih od virusa korona

Hala Master centra Novosadskog sajma poslužiće za smeštaj lakše obolelih od virusa korona.
Novosadski sajam će služiti za smeštaj obolelih od virusa korona
Foto: 021.rs

Šef Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Miloš Vučević kaže za 021.rs da je u dogovoru sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, o čemu je obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odlučeno da prostor Novosadskog sajma bude izabran za smeštaj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Vučević navodi da bi trebalo da se obezbedi smeštaj za oko 1.000 obolelih, ali da će se tačan broj znati kada se prostor uredi, jer pacijenti treba da budu odvojeni, da bude dovoljno sanitarnih čvorova, kao i prostora za medicinsko i drugo osoblje i opremu.

"Grad je izdao naredbu Novosadskom sajmu da pripremi prvenstveno Master halu, ali i druge prostore za prijem logistike koja bi omogućila smeštaj većeg broja obolelih. Naša odluka je da se ide prvo na Sajam, a ukoliko bude bilo potrebe, da se potom ide i na Spens", kaže Vučević.

Objasnio je da je Novosadski sajam izabran zbog blizine Kliničkog centra Vojvodine, ali i zato što ima bolje ulazno-izlazne pravce, kako za pacijente tako i za medicinske radnike.

Kada će početi postavljanje kreveta zavisi od Ministarstva odbrane, a kapaciteti su potrebni pre svega ako dođe do toga da bude znatno veći broj obolelih.

Dodajmo da je danas na Beogradskom sajmu počelo postavljanje 3.000 kreveta i druge opreme za smeštaj pacijenata lakše obolelih od virusa korona. Kako to izgleda možete pogledati OVDE.

  • is

    29.03.2020 20:24
    Novosađani su poslušni? Videlo se danas i juče kako su poslušni. Izašli napolje, druže se, sve vrvi od ljudi za vreme vanredne situacije. Svi vi koji komentarišete sajam i virus, neznam samo kakvo obrazovanje imate, sigurno ne ni medicinsko, a ni vojno, jer ne biste tako komentarisali. Daj Bože da nikome ne zatreba ni sajam a ni bilo koja druga bolnica.
  • Masa

    26.03.2020 06:57
    ZOMBI
    Predlazu nam kucnu izolaciju i kucnu samoizolaciju!Kako bi spasili nase zivote od korone!A s druge strane prazne studentske domove, rade na smestaju obolelih po sajmovima.Zar nisu mogli da organizuju kucne obilaske ?
  • Oko Grom

    25.03.2020 20:03
    Komedija
    Kog bi ste režisera izabrali za film pod nazivom
    Co_vid 19
    1.Želimir Žilnik
    2.Slobodan Šijan
    3.Srđan Dragojević
    4.Emir Kusturica
    ps. nebrinite za ulogu Vučka.
    Stavi će mo masku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti