Grad žuri da proda plac u Radničkoj za izgradnju višespratnica

Novosadska vlast je odlučila da usred vanrednog stanja proda plac u Radničkoj 32 predviđen za izgradnju sedmospratnica i desetospratnica poslovno-stambenog sadržaja.
Grad žuri da proda plac u Radničkoj za izgradnju višespratnica
Foto: 021.rs

Oglas o prodaji je raspisan krajem prošle nedelje i početna cena parcele je 933.039.225 miliona dinara, a otvaranje ponuda je predviđeno za 28. april u 12 časova u Upravi za građevinsko zemljište.

Da se aktulenoj vlasti žuri da ovaj plac od 6.495 kvadrata proda videlo se ranije jer je za samo šest meseci promenjen urbanistički plan ovog bloka, mada se u praksi dešava da procedura traje i celu godinu. Takođe, da se aktuelnoj vlasti žuri da proda plac pokazuje i to što je Skupština grada krajem februara usvojila izmene plana i omogućila da se u Radničkoj 32 zidaju sedmospratnice i desetospratnice, a već 13. marta je u Službenom listu objavljena odluka o promeni programa otuđenja građevinskog zemljišta u koji je uvrštena i ova loakcija i sada u vreme vanrednog stanja je već raspisana prodaja.

Kako je vanredno stanje, za sada nije poznato kako će Grad obaviti licitaciju 28. aprila, jer u jednoj javnoj prostoriji ne može da bude više od petoro ljudi.

Dodajmo da je gradonačelnik Miloš Vučević ranije pominjao da je jedna američka IT kompanija zainteresovana da uloži 20 miliona evra u gradnju objekta baš na ovoj lokaciji.

  • Kristofer K.

    31.03.2020 16:14
    U delu SAD gde broj obolelih jos nije kritican, procentualno malo vise zarazenih nego u Srb. radnje rade u proseku 12-13 sati dnevno i vecina ima odvojen prvi sat za starije gradjane. Odete poslenji sat i otprilike ste sami u radnji, koje su jos uvek popunjene robom, Barovi zatvoreni davno, 10 dana pre nego kafici u Srbiji, restorani samo rade dostavu. Nema zabrane kretanja za sada,nema patrola na ulicama,, no ne mozete npr na plazu i to se postuje. Koliko se misli na detalje primer da je na naplatnim rampama moguce samo bezkontaktno placanje preko RFID uredjaja, da se ne bi zadrzavali i placali kesom. Gorivo je drasticno pojeftinilo. Za sada nema ovalve panike, ima pokusaja no ima i razumnog misljenja., koje je izgleda nestalo u Srbiji....
  • bora

    30.03.2020 21:14
    @pera
    Pero nema nikakve veze s placom u Radnickoj ali ne smrdi tolika kao sto se u BG
    zatvaraju pijace na otvorenom a otvaraju kockarnice u sredu.A mozda i ima veze,
    otkud toliki novac kada je trecina NS prazna.Preti se policijskim satom od 24 h
    zabranjiju se setnje psa na 20 min a OTVARAJU SE KLADIONICE.
    .
  • Korona

    30.03.2020 20:13
    Virus
    Sad se zna zašto su prebacili Upravu za urbanizam iz Radničke 2 u Školsku 3. Treba da se zida. A ljude su iselili iz zgrade u Školskoj. Svako treba da brine za svoj obraz i za svoje poštenje. Na kraju se neće osećati dobro. Ipak priroda napravi na kraju ravnotežu.
    Neka nam bog pomogne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.