Advokat novosadske novinarke: Ani vraćeni laptop i telefoni, kilavo izvinjenje za neprijatnost

Novosadskoj novinarki koja je kasno sinoć privedena zbog teksta o uslovima u Kliničkom centru Vojvodine, vraćeni su laptop i telefoni, objavio je na Tviteru njen advokat, Srđan Kovačević.
Advokat novosadske novinarke: Ani vraćeni laptop i telefoni, kilavo izvinjenje za neprijatnost
Foto: 021.rs
 

"Državna sila je vratila Ani Lalic upravo racunar i dva mobilna telefona. Tako da je to negde kilavo izvinjenje za neprijatnost. Doduše izgovor se ne prihvata. Nije smelo ovo ni da se dogodi", napisao je Kovačević danas posle podne na Tviteru.

Privedena novosadska novinarka Ana Lalić, puštena je jutros na slobodu, potvrdio je za 021.rs danas pre podne Kovačević.
 
"Ana je puštena na slobodu, sedi pored mene. Njoj nisu vraćeni laptop i telefoni, koji su joj uzeti prilikom privođenja. U ovom momentu ne mogu sa garancijom da kažem kako će se stvari odvijati u ovom slučaju", poručio je Kovačević za 021.rs. 
 
Ana Lalić je privedena kasno sinoć, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom, u kojem navodi kako su medicinski radnici u KCV "virusu podložniji ne samo zbog kontakta sa obolelima, već zbog hroničnog nedostatka osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme epidemije".
 
KCV je tužilaštvo obavestio jer smatra da je tekstom Ane Lalić "uznemirena javnost" i da je njime načinjena šteta ugledu ove zdravstvene ustanove. 
 
Lalić je navela da "ni po koju cenu" neće odati svoje izvore, koji su joj dali izjave za tekst. Kako je Lalić kasnije izjavila za 021 po izlasku iz pritvora bila je zbunjena, ali je najbitnije da se čitava situacija sa privođenjem završila (oširnije OVDE).
 
Nevladine organizacije, ali i političke stranke, osudili su hapšenje novinarke, o čemu možete da čitate OVDE.
  • Mile BS

    03.04.2020 22:18
    Koristan izvestaj
    Ana Lalic je ursdila korisnu stvar zs KCV i Novi Sad, bez obzura da li je uvelicala problem. Nisam siguran da je bas sve izmislila. Mozemo zahvaliti dr Vesni Turkulov i njenim saradnicima, a ne onoj dr Editi na trudu i celodnevnom zalaganju
  • Veronika

    03.04.2020 19:04
    Druga opcija
    Epidemija gripa, ćutnja o žrtvama
    "Zaštitna maska je bila samo dekoracija – predsednik Vučić je, držeći je oko vrata, šetao kroz Institut za majku i dete u Beogradu i fotografisao se sa teško bolesnom decom. To bi još ostalo u okvirima neukusne kampanje kakve se Srbija nagledala da zemljom upravo ne hara epidemija gripa zbog koje su običnim smrtnicima posete bolnicama – zabranjene.
    Ako niste predsednik, onda morate da se pridržavate mera...
    Lončar kaže da je „velika većina pacijenata koji su umrli imala 'udružene bolesti' – hronične bolesti, dijabetes, povišen pritisak“, i da se „zdravstveni sistem spremio“, da „ima dovoljno respiratora i dovoljno leka tamiflu“. Ministar takođe ocenjuje da je epidemiološka situacija „u skladu sa kretanjem oboljenja za ovo doba godine“, a da se „ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi“.
    Ovo je jedna od infomacija data stanovništvu u februaru 2019.
    U čemu se razlikuje od trenutne situacije? Kako da razumemo da su ove godine i pored toga što imamo daleko manje umrlih, preduzete drastično drugačije mere?
    Korona virus nije zaobišao Maleziju, Singapur i Tajvan, ali i pored svega, njihove škole su ostale otvorene, ljudi rade i deci se ne šalju nebulozne, zastrašujuće poruke, a upravo u ovim zemljama nema epidemija, nema panika ni policijskih časova, toliko dragih našem vođi!
    Naravno, kad ima opcija, prevagne uvek ona diktatorska, manje efikasna.
  • Ns

    03.04.2020 10:58
    @ @@
    Procitaj zakon o policiji i zakon o krivicnom postupku a kozes i kzrs i sve ce ti biti jasno pa neces lupati gluposti. Ukratko pokicija je sve uradila po zakonu a kriminalci se ne dele na novinare i ostale. Svako ko izvtsi krivicno delo je KRIMINALAC. e sada sto vi nju podrzavate to je drugo. Kriminalac je rec pod kojom se podrazimeva lice koje vrsi krivicna dela (sva krivicna dela) i ako jeste uradila onda je i ona kriminalac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti