Počela dezinfekcija ulica u prigradskim naseljima

Tretmani dezinfekcije otvorenih prostora, osim u gradu, od večeras počinju da se sprovode i u prigradskim naseljima, saopštavaju iz JKP "Ciklonizacija".

Kako navode iz "Ciklonizacije", ekipe ovog preduzeća večeras će izvesti dezinfekciju prostora oko domova zdravlja i najprometnijih ulica u Veterniku, Futogu, Begeču i u Kisaču.

Akcija će se narednih dana širiti i na ostala prigradska mesta, a dezinfikovaće se najfrekvetniji prostori, objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije".

Ovo je dodatno proširenje preventivnih mera koje Grad Novi Sad i „Ciklonizacija“ sprovode u cilju zaštite zdravlja i života građana i zaustavljanju širenja korona virusa. Mera dezinfekcija otvorenih prostora sprovode se prema odluci novosadskog Štaba za vanredne situacije od 19. marta, a dezinfikuju se celi blokovi u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada: Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja "Novi Sad". Obuhvaćeni su i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara, a dezinfekcija se izvodi i u ulicama u širem centru Novog Sada, svim bulevarima i važnijim i frekventnijim saobraćajnicama u svim delovima grada.

Prema odluci Štaba za vanredne situacije Novog Sada, od 17. marta, u cilju dodatnih preventivnih mera sprovedi se i dezinfekcija skoro 5.000 ulaza stambenih zgrada. Prema odluci tretmani se izvode tako što operativci “Ciklonizacije” idu od ulaza do ulaza po svim delovima grada – od centra prema obodima. Dezifinkuju se ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi... Ovih dana završava se drugi krug dezinfekcije i počinje treći po istom sistemu. Ova mera biće na snazi dokle god bude bilo potrebe.

Tretmani dezinfekcije propisno se obeleževaju uz obaveštenje na svakom ulazu u stambene zgrade. Dezinfekcija nije opasna po građane. Operativcima "Ciklonizacije" na terenu pomažu obučene ekipe JKP "Gradsko Zelenilo", JKP "Stan" i drugih javnih preduzeća kako bi dezinfekcija išla što brže.

Pored svakodnevne dezinfekcije ulaza stambenih zgrada, ekipe "Ciklonizacije" su angažovane i na dezinfekciji svih zgrada gradske uprave, ali i stanica policije, sudova, zgrada i automobile komunalne policije i inspekcije. Periodično se izvode i tretmani u okolikoni tržnih centara i većih megamarketa i dežurnih apoteka.

  • Sugradjanka

    03.04.2020 19:46
    Logika?
    Živim u Narodnog fronta, glavnoj "džadi" prema KCV iz mnogih delova grada, kao i ka 2 supermarketa, a i naselje sa mnogo zdravstvenih radnika. Nikad nisam videla da se dezinfikuje ulica. Volela bih da ovaj komentar dobije puno minusa, jer bi mi to značilo da su ih videli.
  • Kisač

    03.04.2020 19:35
    Tu smo
    Konačno se setili sela,Kisač i okolinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti