Neke investicije u Vojvodini biće zaustavljene, među njima nije Kamenica 3

Neke investicije u Vojvodini moraće da se stopiraju, ali će prioritet ostati izgradnja Kamenice 3, rekao je za 021 predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Neke investicije u Vojvodini biće zaustavljene, među njima nije Kamenica 3
Foto: 021.rs
Pokrajina je nedavno odabrala Vojvođansku banku za novo dugoročno zaduživanje u iznosu od 2,4 milijarde dinara, na period od pet godina, sa grejs godinom za otplatu. 
 
Pokrajinska vlada odlučila se za dugoročni kredit kako bi finansirala izgradnju Kamenice 3 i uvođenje sistema automatizovane odbrane od grada u Radarskom centru "Fruška gora". Međutim, u vanrednom stanju i epidemiji virusa korona, postavlja se pitanje da li će i na koji način Pokrajina dizati novac za ulaganja.
 
Na pitanje 021 šta će se dogoditi sa ovim zaduženjem i kako će se realizovati investicije, Mirović kaže da je to važno pitanje - šta će se dogoditi posle krize.
 
"Imaćemo pad prihoda, računamo da će taj pad prihoda biti veći od 20 odsto u odnosu na budžet. Neke investicije ćemo morati da zaustavimo, ali ćemo gledati da održimo što veći broj ivnesticija, da usmerimo što veća sredstva prema privredi i kroz investicije i kroz podsticaje. Održaćemo kreditnu liniju koju nameravamo da usmerimo za izgradnju Kamenice 3 jer najznačajniji deo te kreditne linije i ide na Kamenicu 3. To su svakako sredstva koja nisu vezana za tekuće prihode budžeta što znači da sada, dok su jeftina sredstva na bankarskom tržištu, logično je i racionalno zadužiti se i vraćati u narednih pet do šest godina i napraviti objekat koji će nam pomoći da odgovorimo na izazove zdravstvenog sistema", rekao je Mirović.
 
Kako je precizirao, jedan deo tog prostora od gotovo 2.000 kvadrata zadovoljavaće potrebe Instituta za plućne bolesti, koji i sada igra bitnu ulogu u borbi protiv virusa korona.
 
Više o zaduživanju Pokrajine čitajte OVDE.
  • Kopriva

    09.04.2020 10:29
    A zgrada RTV-a na Mišeluku?
  • Hm

    09.04.2020 01:16
    Na koji način IPBV igra ulogu u borbi protiv Covid19 kada niti 1 lekar sa tog Instituta ne učestvuje u lečenju i zbrinjavanju pacijenata.
  • Piško

    08.04.2020 22:00
    ...
    Nije Kamenica 3 a čujem da nije ni Kamenjar 6.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti