FOTO: Kako izgleda unutrašnjost Infektivne klinike KCV-a gde se leče najteže oboleli od virusa korona

Infektivna klinika Kliničkog centra Vojvodine prva je zdravstvena ustanova u Srbiji koja je počela da se bori sa novim virusom korona, a ta borba traje skoro 40 dana.
FOTO: Kako izgleda unutrašnjost Infektivne klinike KCV-a gde se leče najteže oboleli od virusa korona
Foto: Marija Erdelji

Desetine lekara, sestara i drugog medicinskog i nemedicinskog osoblja u smenama koje traju i po 24 sata, čine sve što znaju i umeju da sačuvaju živote obolelih od Covid-19, a na Infektivnoj klinici smešteno je i 11 pacijenta koji su trenutno na respiratoru.

Proteklih nedelja su izgubili i 11 pacijenata koji su svi bili na respiratorima, a koji su pored virusa korona imali i druga oboljenja, ali istovremeno je i nekoliko obolelih skinuto sa mehaničke ventilacije i još više njih već otpušteno ili prebačeno na Novosadski sajam, gde su i drugi lakše oboleli pacijenti.

Zdravstveni radnici svaki dan sate i sate provode u opremi koja ih štiti od opasnog virusa, tako da njihovo radno mesto nije prostor koji bi trebalo da obilaze mediji.

Uz saglasnot i zahvaljujući KCV-u i Pokrajinskoj vladi, kako bi građanima bilo omogućeno da vide šta se dešava na prvoj liniji borbe, 021.rs je ekskluzivno dobio fotografije sa Infektivne klinike, koje objavljujemo u foto galeriji u nastavku:

NAPOMENA: Fotografije je zabranjeno preuzimati i objavljivati i svaka zloupotreba povlači zakonsku zaštitu.

  • novosadjanin

    17.04.2020 12:46
    novosadjanin
    Ovo jeste deo novoizgradjene inf.klinike,10 postelja-Korona Centar.Ali dve zgrade inf.klinike su u katastrofalnom stanju,bez lifta,okrecene pre vise od 30 god.bez pomocnih radnika,mali broj medicinskih sestara u smeni na spratu(1-2 sestre po spratu na 15 teskih pacijenata)Medicinske sestre rade u nenormalno teskim uslovima za rad,nemoguce je odraditi sav posao koji se pred njih postavlja.Bez sredstava za rad (toplomera 2-3,TA aparata-ispavnog,SUK aparata...sobe bez O2 sprovedenog......Pomozite da se uslovi rada i broj med.sestara promeni.Velika zahvalnost medicinskim sestrama infektivne klinike!
  • Istina

    17.04.2020 10:01
    Istina uvek nadje svoj put! Hvala Ani Lalic!
    Botine, sram da vas bude. Vi nemate nikog u zdravstvu ko ide sa strepnjom da radi svaki dan jer zna da nema adekvatnu zastitnu opremu?
  • eot

    17.04.2020 04:38
    Svako postovanje za ove ljude, branim ih kadgod se povede ta diskusija o policijskom casu i cemu to sluzi, ali moram da primetim par stvari:

    1. niko ne nosi rukavice, a virus obitava i zivi i na papiru i na plastici. Mobilni telefon je jedno od najprljavijih stvari na toj slici.
    2. Nose maske, ali ovoj jednoj devojci je nos izvan maske. Ovako obuceni zdravstveni radnici NIKAKO ne bi smeli masku da nose.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti