FOTO: Humanitarna akcija novosadskog vrtića Zvončica za Sigurnu žensku kuću

Medicinske sestre-vaspitači koje rade sa najmlađim Novosađanima u jaslicama vrtića "Zvončica", inicirale su humanitarnu akciju za Sigurnu žensku kuću, a kako bi se ženama i njihovoj deci pomoglo u ovom teškom periodu.
FOTO: Humanitarna akcija novosadskog vrtića Zvončica za Sigurnu žensku kuću
Foto: 021.rs
Vaspitačice su se udružile sa roditeljima dece u nameri da obezbede higijenska sredstva, sredstva za dezinfekciju, konzerviranu hranu i slatkiše za žene i decu koji sigurnost trenutno nalaze u Sigurnoj ženskoj kući. 
 
Vaspitačice svakog radnog dana od četvrtka, 23. aprila do utorka, 28. aprila, dežuraju u periodu od 9 do 11 časova ispred objekta vrtića u Save Kovačevića 14, gde svako zainteresovan da pomogne može da dostavi pakete pomoći i pažnje.
 
 
Kako za 021 kaže rukovodilac pedagoške jedinice, vaspitačica Teodora Rodić, epidemija i vanredno stanje naveli su zaposlene u vrtiću na razmišljanje o stanju u kojem su oni kojima je pomoć možda i najpotrebnija, te je inicirana ova akcija.
 
"Dali smo malo duži rok za dostavljanje paketa kako se roditelji i zaposleni ne bi grupisali u većem broju, a na vratima vrtića takođe postoji poziv za akciju. Ukoliko neko ne stiže da baš u ovom roku donese pomoć, može to učiniti u prepodnevnim satima i u prostorijama uprave Predškolske ustanove 'Radosno detinjstvo' u Pavla Simića. Planiramo da nastavimo sa humanitarnim aktivnostima i nakon vanrednog stanja i epidemije jer sigurno postoje ustanove kojima je potrebna naša pomoć, tako da se ovaj krug neće zatvoriti", navodi Rodić za naš portal.
 
Kako dodaje, ovakve aktivnosti kod dece stvaraju pozitivne navike i razvijaju empatiju, osobine koje se možda malo i zaborave i svakodnevnoj trci sa vremenom. 
 
"Pozivam i ostale vrtiće da se priključe sličnim akcijama jer je to dobro za decu, zajednicu i za sve nas", zaključuje Teodora Rodić.
  • Ljiljana

    14.12.2022 13:03
    pitanje
    Kako se iz mesta u unutrasnjosti ukljuciti u akciju?

  • Migo

    23.04.2020 19:39
    @Jovan
    Kako da se ljudi informišu o akciji i učestvuju ako za nju ne čuju? Zar nije dobro da više njih učestvuje?
  • NSPRV

    23.04.2020 17:05
    Humanitarnost
    Za pohvalu je to sto su koleginice uradile, kao i svako dobro delo. Nas sindikat vec kodinama pomaze sirotiste i sigurnu kucu no to radimo iskljucivo iz humanosti pa se nismo propagirali. Ove godine smo odneli humanitarni higijenski paket i poklone deci za Uskrs i direktorica nam je tad rekla da se retko ko vraca- pomogne jednom i to je to. Pa ovim putem mozemo apelovati na sugradjane da kad god mogu pomognu- igracke, sredstva za higijenu, pizame i papuce su nesto sto im uvek treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti