FOTO, VIDEO: Odloženo iseljenje šestočlane porodice Radovanović iz doma na Salajci

Iseljenje šestočlane porodice Radovanović iz njihovog doma u Ulici Radoja Domanovića 62 u Novom Sadu je odloženo jer su odbili da postupe po zahtevu za iseljenje.
FOTO, VIDEO: Odloženo iseljenje šestočlane porodice Radovanović iz doma na Salajci
Foto: 021.rs

Izvršitelj Dragan Dragović je za 021.rs naveo da će naredno iseljenje biti u roku od 30 dana, a da je i ovo urađeno u skladu sa zakonom, a po zahtevu poverioca.

Danas u 12h za kada je bilo zakazano iseljenje novosadske porodice, ispred njihovog doma se pojavio veći broj građana i članova Združene akcije "Krov nad glavom". Članovi ove organizacije su se verbalno sukobili sa poveriocem Nedeljkom Trifkovićem. Policija, koja je bila prisutna, samo je razdvajala ljude u skladu sa preporukama o distanci tokom epidemije virusa korona.

Milorad Radovanović (67) koji je izvršitelja dočekao na kapiji svog doma, novinarima je ispričao da su očekivali da neće biti pokušaja iseljenja tokom vanrednog stanja jer je to bila preporuka Komore izvršitelja i Ministarstva pravde.

Dodao je da sudski postupak još traje i da čekaju odluke Višeg suda na njihove prigovore oko spora koji imaju sa komšijom Trifkovićem. Pred istom kapijom je bio i Trifković sa svojim advokatom, koji je pored rasprave sa okupljenim građanima koji su došli da spreče iseljenje, sve vreme ponavljao da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Predstavnici Združene akcije "Krov nad glavom" su naveli da su tokom vanrednog stanja svi izvršitelji obustavili postupke, ali da se u ovom slučaju sve nastavilo u dogovoru izvršitelja i poverioca Trifkovića, koji je sličan postupak pokrenuo i sa drugim komšijama, porodicom Ljubić, koji su na kraju ostali bez većeg dela imovine.

  • Buba

    28.05.2020 13:21
    Nadjite ljudsko resenje
    Porodici Radovanovic je to jedini dom, a ulazu u njega vec puno godina,tu su ostarili i unuke dobili.
    Cija se to onda kuca prodala? Za koliko para? Kome ide taj novac?
    Ko su ljudi koji na ovakav nacin hoce da dodju do jeftine, mukom i radom stecene, tudje imovine?
    Kako je moguce presuditi da se ljudima uzme jedini krov nad glavom?
  • Erzsébet Vajda Apró

    01.05.2020 19:37
    Sramota za Srbiju!
  • Mrzim glupane

    01.05.2020 09:37
    @mrzim botove Svestan sam da ne postoji način niti jezik koji vama maloumnom može objasniti da nije normalno za iole obrazovanu osobu zauzimanje stava po bilo kom pitanju a bez prethodnog prikupljanja činjenica i informacija iz kojih je potom moguće izvući neki smisleni zaključak, a da traženje takvih informacija jeste. Mišljenja sam da je vama potrebna profesionalna pomoć i nadam se da ćete je potražiti najpre za svoje dobro, isto kao što sam mišljenja da ste vi gospodine bar sto puta gori od aktuelnih vlastodržaca te stoga mogu samo da budem zahvalan što niste među njima.

    @zox Koliko je meni poznato, upravo vi volite izvršitelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti