FOTO, VIDEO: Prvi maj u Novom Sadu - kiša, penzioneri, policija, poneko aktivno gradilište i miris roštilja

Izletišta i ulice Novog Sada po prvi put su za 1. maj prazni zbog policijskog časa, ali se miris roštilja ipak osetio sa mnogih terasa i iz dvorišta.
FOTO, VIDEO: Prvi maj u Novom Sadu - kiša, penzioneri, policija, poneko aktivno gradilište i miris roštilja
Foto: 021.rs

Novi Sad je, kao i prethodnih nedelja kada je tokom dana važila zabrana kretanja, bio pust, ali je sada penzionerima dozvoljeno da izađu dva puta dnevno na sat vremena.

Čini se da je većina starijih građana mogućnost da izađu duže rasporedila na jutro i veče, a tokom prepodneva je padala i kiša, pa su novosadske ulice mahom bile sablasno prazne, sa tek ponekim starijim prolaznikom.

Dok pešaka nije bilo, na saobraćajnicama su reporteri 021.rs videli dostavna vozila koja na šoferšajbnama zbog patrola i blokada policije imaju okačenu dozvolu za kretanje. Na ulicama su se mogli videti i biciklisti, ali i poneki mlađi sugrađanin sa psom, koji je izgleda i pored zabrane, odlučio da rizikuje i ljubimca izvede u šetnju.

Ljudi ovog Prvog maja nije bilo ni u jednom parku, na Štrandu ili na izletištima van grada, osim tek poneke starije osobe, ali se zato na ulicama mogao osetiti miris roštilja. Mnogi Novosađani na terasama peku meso, a ima i onih koji roštiljaju u svojim dvorištima, pa i po krovovima zgrada. 

Dodajmo i da su reporteri 021.rs zatekli i pripadnike komunalne milicije kako roštiljaju u dvorištu službenih prostorija Uprave za inspekcijske poslove, a o tome više OVDE.

Mada se činilo da u Novom Sadu radnici po prvi put posle dugo vremena i obeležavanja Praznika rada konačno imaju 1, maj, 021.rs se uverio da ima onih koji ipak rade. Sa nekoliko gradilišta čula se buka, a najprimetnije je bilo da se radi na uglu ulica Lasla Gala i Braće Ribnikara, gde se ruši kuća zbog izgradnje stambene zgrade.

O tome šta se gradi na ovoj lokaciji pročitajte OVDE.

  • Gyarma

    03.05.2020 20:57
    Ja
    Jadno , tužno, očajno...
  • Curto

    02.05.2020 06:15
    Betongrad
    Ajde porusite jos malo ovo malo sto je ostalo od onog lepog grada. izlite beton na svaki travnjak,posecite drva jer ovaj grad je postao betongrad a ne Novi Sad.
  • 01.05.2020 19:28
    Prelepo kao NS sezdesetih. Marva u kavezima, raj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti