Počela rekonstrukcija Sunčanog keja

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji novosadskog keja.
Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji novosadskog keja. Zavod za izgradnju grada danas je počeo sa uređenjem Sunčanog keja, u delu od Bulevara cara Lazara do Mornarice.

Kako nam je saopšteno iz tog preduzeća, osim rekonstrukcije pešačkih staza, biće izgrađene biciklistička i trim staza. Na Đačko igralište će moći da se ulazi direktno sa keja, a sportski sadržaji će biti pokriveni novom rasvetom i obezbeđeni ogradom. Planira se i sređivanje okretnice kod Štranda, a na celom potezu biće izgrađeno javno osvetljenje i postavljen novi urbani mobilijar. Novi Sad će, po završetku ovih radova, dobiti oko pet kilometara pešačkih, biciklističkih i trim staza uz Dunav.

Rekonstrukcija keja započeta je krajem 2009. godine. U prvoj fazi radova urađeno je nadvišenje nasipa, izgrađene su pešačka, biciklistička i trim staza, od Bulevara cara Lazara do Kanala DTD. Sređena su dva autobuska stajališta, a kompletna dužina trase opremljena je savremenim mobilijarom. Na šetalištu je urađeno mesto za prodavnicu suvenira, izgrađeno je nekoliko sportskih terena, a novi izgled dobio je i plato kod spomenika "Porodica". (D.B)

  • ZoxNS

    16.05.2011 09:00
    Da li se zna...
    kada ce biti zavrseni radovi?
  • Gari

    13.05.2011 08:36
    Pozdravljam rekonstrukciju, ali...
    ... juce sam se provozao celim Kejom i nigde nisam video da su poceli bilo kakvi radovi.
  • Bojan

    13.05.2011 07:02
    za MajaS
    a kakve ovo ima veze sa uredjenjem keja ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti