Novosađanima omogućen onlajn uvid u stanje poreza na imovinu

Novosađani od danas, 4. maja elektronskim putem mogu podneti zahtev za dobijanje uvida u stanje poreza na imovinu.
Novosađanima omogućen onlajn uvid u stanje poreza na imovinu
Foto: Pixabay
Kako je saopštila Poreska uprava Novog Sada, otvorena je posebna telefonska linija korisničkog servisa, kao i posebna mejl adresa na koju građani mogu da se obrate u svrhu dobijanja svog korisničkog imena i lozinke.
 
Nakon dobijanja korisničkog imena i lozinke, građani se mogu ulogovati na Portal jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije i uz pomoć jednog klika doći do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, kao i da izvrše elektronsko plaćanje. 
 
Mejl adresa je gpu@novisad.rs, dok je broj telefona korisničkog servisa 021/4871-707. Na ove načine građani mogu dobiti svoje korisničko ime i lozinku u istom danu kada je zahtev i podnet, bez odlaska u Poresku upravu. Radno vreme korisničkog centra je od 8 do 14 časova.
 
"Korisničko ime i lozinka koji se na ovakav način dobiju su trajni, te građani obe šifre mogu koristiti kada god imaju potrebu da pristupe aplikaciji. Takođe, aplikacija omogućava i korišćenje QR koda", navodi Poreska uprava u saopštenju.
 
Korišćenje aplikacije je besplatno i dostupno i za Android i iOS korisnike mobilnih telefona. 
  • Milan

    22.08.2020 00:44
    Prevara kao i mnoge do sada.Nažalost,poreska,katastar,policija-upravni poslovi,definitivno naj gore službe u Srbiji.Bezobrazluk bez presedana
  • Dragana N

    11.08.2020 18:57
    Vise nemam uvid
    Pre ove inovirane aplikacije imala sam korisnicko ime i lozinku, koje sam dobila na salteru Poreske sluzbe. Lako i brzo sam ulazila u aplikaciju. Kako su je inovirali ne mogu vise da udjem. Ne znam da li mi treba novo korisnicko ime i lozinka? To bi bas bilo glupo izivljavanje.
  • Sloba53

    05.05.2020 07:10
    Imam nalog već dugo , nije ništa novo . Sait je skoro menjan i sada mi je mnogo nepregledniji nego ranije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.