Novosađani ne mogu u gradski autobus ukoliko nemaju pokaznu

Novosađani se od ponedeljka, kad je pušten gradski prevoz, pitaju da li mogu da kupe kartu u autobusima GSP-a ili da koriste staru markicu, a s obzirom na to da gradski prevoz, sudeći prema pravilima koje je izdao Krizni štab, mogu da koriste samo oni sa važećom mesečnom ili godišnjom markicom.
Novosađani ne mogu u gradski autobus ukoliko nemaju pokaznu
Foto: 021.rs
Autobusi GSP ponovo voze i to po redu vožnje za subotu, saopštila je Gradska kuća, uz napomenu da autobusi idu u tri perioda: od pet do 8:59 sati, 13 do 16:59 i od 21 do 22:59 sati. 
 
U ponedeljak je počela prodaja markica za zaposlene za maj, a niko nije mogao da poseduje važeću markicu za april jer celog meseca autobusi nisu vozili. Poslednja važeća markica koju Novosađani imaju je za mart. 
 
"Ulaz u vozilo javnog prevoza je dozvoljen isključivo sa zaštitnom maskom i rukavicama, a ulazak putnika u vozilo je na prva vrata, po principu 'jedan po jedan'. Izlazak putnika iz vozila je na druga i ostala vrata, putnici su dužni da drže bezbedno rastojanje. U vozilima su obeležena mesta na kojima je zabranjeno sedenje. Putnici su dužni da poseduju važeću pokaznu ili kartu", navodi se u saopštenju Grada, a prema uputstvima Vlade Srbije.
 
Međutim, nadležni se nisu bavili onima koji nemaju mesečnu markicu jer za istom nisu ni imali potrebu, a kartu su kupovali po ulasku u autobus. Instrukcije kriznog štaba navode da mora da bude prisutan "redar" koji će pratiti da li i kako putnici nose maske i rukavice, ali i "vršiti proveru validacije voznih isprava".
 
Počev od juče, čitaoci 021 javljaju se redakciji kako bi proverili da li mogu da koriste prevoz i bez važeće markice jer je, kako kažu, dobiti bilo koga na brojeve telefona koje je GSP ostavio za komunikaciju sa građanima praktično nemoguće. Najveći procenat građana koji nam se javljao u velikoj meri zavisi od gradskog prevoza, ali nisu kupovali mesečnu markicu, već su kupovali kartu u vozilu.
 
Kako bismo proverili da li postoje druge opcije za naplatu korišćenja gradskog prevoza, a kako ne bi bili diskriminisani oni koji nemaju markicu, u ponedeljak smo se obratili Gradskom saobraćajnom preduzeću sa pitanjima i pojašnjenjima, ali odgovore nismo dobili.
 
U međuvremenu, direktor GSP Milovan Amidžić dao je izjave za Radio-televiziju Srbije i agenciju Tanjug, kojima je naveo da se karte u vozilima neće prodavati do 11. maja, bez objašnjenja zbog čega je takva prodaja u vozilu onemogućena.
 
Iako je instrukcijama vlade regulisana distanca između putnika, čini se da se u novosadskim autobusima ovo pravilo baš i ne poštuje, jutros javlja naš čitalac.
 
  • Goca

    08.05.2020 11:54
    Markice
    Do kog datuma moze da se koristi markica od marta?
  • Vule

    07.05.2020 20:46
    A zar od 1.4. nije trebalo da se menjaju zone. Dosadašnja prva da predje u gradsku,a druga (futog npr) da postane prva? To više niko ne spominje,spasio ih covid od tog troška
  • Gordana

    07.05.2020 15:36
    Upravo došla sa posla busom, ne traže još da imate markicu za maj, po nju sa predračunom od firme samo možete ići na glavnu stanicu.
    Sedišta jesu obeležena, stajanje ništa, ljudi stoje na razmaku oko metar, bar u autobusu br 3 za Petrovaradin.
    Svi prozori do jednog pozatvarani,maska, rukavice, vrućina..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti