U Vojvodini za dva meseca bilo 787 obolelih od virusa korona

Broj obolelih od virusa korona u Vojvodini i dalje se smanjuje, u zdravstvenim ustanovama u pokrajini se leče 182 pacijenta koji imaju Covid-19, što je sedmoro manje nego juče.
U Vojvodini za dva meseca bilo 787 obolelih od virusa korona
Foto: 021.rs
U Kliničkom centru Vojvodine nalaze se 32 pacijenta obolela od virusa korona, što je troje manje nego juče. Od tog broja, njih dvoje je na respiratorima.
 
I dalje se jednak broj mališana od virusa korona leči u Dečijoj bolnici u Novom Sadu - njih sedmoro. 
 
Na Novosadskom sajmu je trenutno smešteno 44 lakše obolelih od Covid-19, što je petoro više nego juče.
 
S druge strane, u Opštoj bolnici u Pančevu je trenutno 75 pacijenata, dvoje manje nego juče.
 
I u Specijalnoj bolnici "Junaković" kod Apatina je smanjen broj pacijenata, pa je trenutno u ovoj ustanovi na lečenju od virusa korona njih 24, dok ih je juče bilo sedmoro više.
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović je rekao da je u protekla dva meseca u Vojvodini bilo zaraženo ukupno 787 ljudi, od kojih je 21 osoba preminula, a najveći broj obolelih je već otpušten iz zdravstvenih ustanova u kojima su bili na lečenju. Mirović je rekao i da je još uvek veći broj obolelih u četiri opštine u južnom Banatu, dok se u ostalima beleže jedan do dva pozitivna slučaja, a u nekim nijedan. 
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je precizirao da je u prethodna 24 sata registrovano još osmoro Covid-19 pozitivnih građana u Vojvodini, iako je u ovom periodu urađeno više hiljada testova. Upitan zbog čega je to manji broj novoobolelih u odnosu na brojku koju objavljuje republički Krizni štab, koji se poziva na Institut "Batut", Gojković je rekao da predstavnici Pokrajinske vlade koriste podatke Instituta za javno zdravlje Vojvodine i da je moguće da je moguće da se podaci ne poklapaju jer ima ljudi čije su adrese stanovanja prijavljene u nekom vojvođanskom mestu, ali žive u nekom drugom delu Srbije.
  • 66

    09.05.2020 12:27
    Zaštita penzionera
    Penzioneri ,hroničari i ostale ugrožene grupe pamet u glavu ,prepušteni ste sami sebi ,gotovo je sa zaštitom tih grupa, pare su sada bitnije PAMET U GLAVU, pogledajte broj novo zaraženih ti rezultati i nisu neki pokazatelji ,dolkegod imamo preminule ,novo zaražene dvocifrene brojeve i dvocifrene brojeve na respiratorlma ,virus ne jenjava budite sigurni,Čuvajte se.
  • Pančevac

    09.05.2020 12:07
    Neistine
    Nigde ne može da se vide tačni podaci za Pančevo i okolinu sve stari podaci po nekoliko dana u Pančevu raste broj obolelih niko to ne spominje ,zašto mi ne možemo da znamo ,to mi nije jasno šta time dobijate ,ako tvrdite da ste govorili istinu ,dajte ljudima presek po gradovima na sajtu covid19
    RS podatke ,zar i to nemate ili je nešto drugo .
  • Ns

    08.05.2020 10:58
    Proverwna informacija inficiranih sve vis i to u mladjoj populciji i ocekuje se laka klinicka slika. Ne zele doktoru jer nece na sajam.(institucija bez realnih potreba). Oni ce zaraziti starije kojima sad ne mozes objasniti da gradski bus nije za njih. Ali mi imamo kartu i to je glupost dati svima karte... Ne dati vise besplatne karte, samo im damo krila da se vozaju... Koliko njima treba plati ce kartu ili ici drugim prevozom. A smanjujemo zaraze...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.