ANKETA: Novosađani o tome šta će raditi večeras - od šetnje do ostanka kod kuće

Prvi put, posle više od 50 dana, Novosađani, kao i ostali građani Srbije, moći će slobodno da se kreću u večernjim satima.
ANKETA: Novosađani o tome šta će raditi večeras -  od šetnje do ostanka kod kuće
Foto: 021.rs
Zabrana kretanja za građane počela je da važi 18. marta, kada je policijski čas bio uveden od 20 sati uveče do pet časova ujutru. Kasnije se zabrana menjala i postajala "oštrija", pa je kretanje bilo zabranjeno posle 17 časova, pa posle 18 sati.
 
U sredu je odlučeno da se vanredno stanje ukida i građani će po prvi put moći da izađu napolje slobodno i ostanu van svojih domova koliko god to žele. 
 
Kako su pojedini građani rekli reporteru 021.rs, prvo veče će iskoristiti da se prošetaju, a neki će, ipak, ostati u svojim domovima. 
 
"Vozićemo rolere i bicikl sigurno do osam-devet, a posle toga ćemo kući", kaže majka sa dvoje dece.
 
"Verovatno ću sa klincem izaći u šetnju, pojesti neku brzu klopu, to mi je nedostajalo. A za vikend ću možda ostati kući, 'za promenu'. Ovo do sad sam prevazišao relativno lako, naodmarao sam se kod kuće i čekao da dođe momenat da izađem negde", poručuje jedan konobar iz novosadskog kafića.
 
"Volela bih da to prvo slobodno veče provedem u nekoj bašti jednog od omiljenih novosadskih kafića sa prijateljima koje nisam videla od 15. marta, realno je da ću to veče provesti uz neku knjigu u stanu ili uz dobru muziku na terasi", dodaje jedna mlađa Novosađanka.
 
 
 
"Ovo vreme do sada sam pokušala da se fokusiram na sebe i da iskoristim to vreme koliko-toliko produktivno, ali ne mogu da kažem da sam bila najuspešnija u tome. Večeras ću najverovatnije otići da se prošetam sa prijateljicama, ali nemam nikakav poseban plan za to", kaže jedna mlađa sugrađanka.
 
"Gledati TV", "Isto što i prethodnih", uzvikuje nekoliko žena u prolazu.
 
"Što bi se reklo - redovno. Možda malo posle šest prošetam sa ženom, ali ništa posebno nije planirano. Period dok je trajala zabrana kretanja iskoristio sam da budem sa ženom koja je trudna. Nisam mnogo promenio neku rutinu, preko dana bih radio do 16 sati, onda bih se odmarao kod kuće, a vikende koje sam pre radio bih iskoristio da uradim nešto što nisam ranije mogao", kaže jedan sugrađanin koji će uskoro postati otac.
 
"U osam ćemo sigurno da budemo napolju, a da li će se neko okupiti, nemam pojma. Sigurno ćemo biti napolju", kaže jedan mlađi par.
 
"Napolju sam po ceo dan i nije mi teško padalo to što sam posle 18 časova ostajao kod kuće. Verovatno ću se malo prošetati i uveče ću gledati serije. Nema mi u tom smislu neke velike razlike, zato što mi je posao takav, da sam više vremena u zatvorenom, u kancelariji, verovatno bih imao veću potrebu da budem napolju", zaključuje jedan mladić.
  • Nikola

    08.05.2020 00:11
    Sta ce raditi? Evo u ponoc na Keju njih preko hiljadu u grupama sa picem. Eto sta ce raditi. Digla se nevidjena prasina oko Uskrsa i 1. Maja a sada nikom nista. Mladi ce se zaraziti, otici kuci i preneti zarazu roditeljima. Komunalna policija se sigurno nece zaraziti posto je nema na ulicama da sorovodi mere Vlade. Slusaju Dr. Nestorovica-svi sad napolje da se zarazite. Tako ce i biti
  • /

    08.05.2020 00:09
    /
    jel djordje david preziveo?
  • samo da...

    07.05.2020 23:31
    kažem...
    @" @ostajem
    07.05.2020 • 17:30
    50 obolelih dnevno je smesno. Ako cekas 0 dnevno (pa jos uzastopno danima), nacekaces se"

    Prvo pričaš netačno. Danas je prvi put a ne danima bilo 57 zaraženih a ne "danima" kako izmišljaš inače je Dr Radovanović koji je jedini od lekara iznosio što krizni štab nije smeo govorio kako je broj novozaraženih minimum bar duplo veći. Ali očito ti ne veruješ pa je dalja rasprava s tobom besmislena. Uživaj posle na sajmu u besplatnom smeštaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti