Uskoro semafor na uglu Futoške i Nikole Tesle

Uskoro bi trebalo da počne postavljanje semafora na uglu ulica Futoške i Nikole Tesle i taj posao će koštati skoro 12 miliona dinara sa PDV-om.
Uskoro semafor na uglu Futoške i Nikole Tesle
Foto: 021.rs

Posao je pripao firmama "Montop" iz Veternika, JKP "Put" i "Geopanonija" iz Novog Sada koje su bile jedini ponuđači na tenderu i koje su navele da će semafor biti postavljen za 60 dana Semafor se postavlja na ovoj lokaciji kako bi se povećala bezbednost pešaka i biciklista zbog više nezgoda koje su se dogodile tokom proteklih godina.

S druge strane, Upravi za građevinsko zemljište i investicije nije uspeo tender za postavljanje semafora na uglu Novosadskog puta i Sonje Marinković u Veterniku, jer su dobili neispravnu ponudu.

Naime, stigla je samo jedna ponuda i to istih firmi koje su dobile posao gradnje semafora na uglu Futoške i Nikole Tesle, ali je ona bila neispravna jer je za radove traženo 10,7 miliona dinara, dok je procenjena vrednost 9,5 miliona dinara. Očekuje se da UGZI u narednom periodu ponovi ovaj tender.

Podsetimo da će UGZI u ovoj godini graditi nekoliko semafora na različitim lokacijama u Novom Sadu, o tome više OVDE.

  • Grrr

    11.05.2020 21:40
    Od čega je taj semafor? Od platine možda ?
  • boger

    11.05.2020 16:16
    Prevazilazak
    Ja se onomad krstio kad su "demokrate" za semafor na uglu Krilove i Bulevara Cara Lazara "platile" 50000 hiljada evra ali ovi svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduju...
  • mrva

    11.05.2020 15:50
    malo je 100 soma
    zna se kako se prave tenderi, utališ se pa postaviš uslove koje samo kumova novootvorena firma moze da ispuni u trazenom roku, pa dodas malo batu pa tatu, pa da ostane za novu vikendicu, sve lepo da se podmaze i za svaki slucaj puta faktor 2 ako si slucajno potcenio neku stavku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti