Vojvođanski front: Pokrajinska vlada da hitno saopšti kakva se mrlja nalazi u Dunavu

Pokrajinska vlada dužna je da građanima hitno, a ukoliko je to moguće već danas, saopšti otkud naftne mrlje u Dunavu, kod Kamenjara, navode u Vojvođanskom frontu.
Front koji čine LSV, Vojvođanska partija i pokret Zajedno za Vojvodinu pozivaju Sekretarijat za urbanizam, zaštitu životne sredine i Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da, zajedno sa nadležnim inspekcijama, kažu građanima "punu istinu".
 
"U medijima su se juče popodne pojavile fotografije naftne ili mrlje od mašinskog ulja kod naselja Kamenjar, a prema navodima očevidaca, mrlja je dužine nekoliko stotina metara. Ovakav incident morao bi biti apsolutni prioritet u radu nadležne pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine. Javnost ima pravo da hitno dobije sve informacije o stepenu mogućeg zagađenja i posledicama. Ujedno očekujemo pun angažman policije i svih drugih nadležnih službi kako bi krivac ili krivci bili što pre identifikovani, a javnost o tome obaveštena", poručuju u Vojvođanskom frontu.
 
Podsetimo, kako je 021 pisao, a očevici preneli, mrlja je dugačka nekoliko stotina metara i široka metar do dva. Počinje blizu dela obale koji koristi kompanija Karin komerc.
 
Pokrajinska inspekcija potvrdila je za 021 da je upoznata sa problemom, ali u ovom trenutku nije poznato šta je preduzeto.
  • Fotelja je udobna

    12.05.2020 10:59
    Koverta debela
    Vlada ce dati saopstenje , ali prvo treba uloziti napor i ustati iz dubokih fotelja .
  • Jon Jones

    12.05.2020 10:53
    UFC
    Vojvodjanski front nesto pita i " kritikuje" danasnju vlast. Hahahaha.. Jos samo krenite " Di su nase pare, nas Novi Sad, Vojvodina..". Nismo se naslusali jos izvakanih i isprostituisanih fraza sa vase strane a ovamo u koaliciji i u dobrim odnosima sa Vucicem i njegovih radikalima-naprednjacima. Vi ste peta kolona i to cete radi vlasti i ostati. Pozdrav svima sa Satelita!
  • bora

    12.05.2020 10:52
    ne razvodnjavajte
    Prijavite miliciji nn zagadjivaca i podnesite krivicne prijave protiv nadleznih organa.
    Pored nafte Dunavom pluta od ribarca masnoce (organska)iz restorana i
    splavova koji su dobili dozvolu za rad bez sanitarnih tankova.Na Strandu u toku
    sezone imamo i po 10 000 kupaca dnevno.Ovo gradjani mogu da vide i sa keja,
    masnoce su izrazene i jutarnjim casovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.