Niko nije zainteresovan da izgradi nova dečja igrališta i terene u Novom Sadu

Iako u Novom Sadu postoji izražena potreba za više dečjih igrališta i rekreacionih površina, nadležni već u dva navrata ne uspevaju da pronađu firmu zainteresovanu da ova igrališta postavi.
Niko nije zainteresovan da izgradi nova dečja igrališta i terene u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Ove godine je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije dva puta obustavljala javne nabavke za ugradnju opreme i podloge za igrališta i teretane na otvorenom - prvi put se javila samo jedna firma i nije ponudila prihvatljive uslove, dok je drugi put, pre tri dana, ponovo obustavljena ova nabavka jer se niko nije javio na tenderu.
 
U oba postupka je konkursna dokumentacija menjana čak tri puta, mahom na sugestiju i zamerku zainteresovanih firmi. Predviđeno je postavljanje kombinovanih rekvizita za najmlađe, klackalice, ljuljaške i njihalice jer su nadležni, kažu, primetili da postoji veliko interesovanje Novosađana.
 
"Nakon izvršene analize terena, u vezi sa brojnim prispelim zahtevima za izgradnju dečijih igrališta i rekreacionih površina sa različitih mikrolokacija u gradu, izvršen je odabir prioritetnih lokacija po kriterijumu stepena potreba i brojnosti dece. Igrališta će se nalaziti na atraktivnim lokacijama u gradu, u blizini nema sličnih sadržaja za igru dece, zatim u dvorištima tzv. urbanih džepova - prostora sa novoprojektovanom funkcijom. Time bi omogućili sigurnije i masovnije korišćenje dečijih igrališta i rekreacionih površina od strane svih građana Novog Sada, a posebno mladih. Na taj način bi napravili još jedan korak u realizaciji dugoročnog cilja koji podrazumeva vraćanje stanovnika Novog Sada na sportske terene i povećanje sportskih aktivnosti svih građana. Svojim dimenzijama dečija igrališta su prilagođena prostoru, funkcionalno, sa definisanim zonama bezbednosti sprava. Igrališta se izvode na odgovarajućoj konstruktivnoj podlozi, sa završnom obradom od tartan ploča za teretane na otvorenom", navodi se u konkursnoj dokumentaciji Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.
 
Prvi pokušaj pronalaska zainteresovane firme, vredan oko 38 miliona dinara bez PDV-a nije uspeo jer je jedina prispela ponuda bila manjkava, te je postupak obustavljen 21. februara. Ni mesec dana kasnije, gradska uprava pokušala je opet, ali do danas nije dobila nijednu ponudu i postupak je obustavila.
 
U obaveštenju o obustavi, resorna uprava napominje da će ponovo pokušati da pronađe zainteresovanu firmu u toku godine, a s obzirom na to da je ova javna nabavka planirana za 2020. godinu.
 
Dok ova uprava ne uspeva da pronađe firmu koja će da izgradi nova igrališta, Gradska uprava za komunalne poslove dve godine zaredom uspeva da sličan posao - održavanje dečjih igrališta i sportskih terena, dodeli istoj firmi, a koja je registrovana za prodaju suplemenata.
 
Kompanija "D Sport System" tako je u martu ove godine ponovo dobila posao popravki na postojećim igralištima i terenima, vredan 16,6 miliona dinara bez PDV, a zahvaljujući ispravnoj i prihvaćenoj ponudi od 16,4 miliona dinara bez PDV. Detaljnije o tome kako ova firma pravda dobijanje posla koji joj nije u primarnoj delatnosti čitajte OVDE.
  • Goran

    16.05.2020 22:28
    Tereni za odbojku
    Da li neko moze da mi objasni zasto ne postoje tereni za odbojku u Novom Sadu? Naravno, ne ocekujem da postoji mreza ali bar sipke mogu da postoje a da neka grupa ljudi koja zeli da igra redovno, kupi i onda dodje, namontira i uziva u igri.
  • 9

    15.05.2020 15:30
    deca su na prvom mestu
    Iza Dodikara , kafana , teretana, privatnih parkinga ,
    šoping centara , Serenada , posečenih delova parkova
    crkvurina ......
  • Zebra

    15.05.2020 15:29
    Sve se gleda kroz glasačko telo. Ta deca ne glasaju, tako da nisu ni bitni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti