FOTO, VIDEO: Promenada ponovo radi uz zapisnik o tehničkom prijemu

Tržni centar Promenada od danas je ponovo otvoren za posetioce, a kako je gradonačelnik Miloš Vučević rekao, dozvolili su ovom objektu da radi uz zapisnik o tehničkom prijemu, dok bi od početka naredne nedelje trebalo da imaju upotrebnu dozvolu.
FOTO, VIDEO: Promenada ponovo radi uz zapisnik o tehničkom prijemu
Foto: 021.rs
"U Centralnoj evidenciji objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih dozvola (CEOP) danas je okačen zapisnik građevinske inspekcije Grada Novog Sada da je potpuno prekontrolisana konstrukcija objekta i zapisnik protivpožarne policije da su svi uređaji ispravni i da su svi projekti urađeni. U toku je predaja zapisnika o tehničkom prijemu i podnošenje zahteva za upotrebnu dozvolu, tako da smo mi dozvoli da rade sa zapisnicima, s obzirom da je ono što je sporno verifikovano kao rešeno, a to je protivpožarna zaštita i konstrukcija. Upotrebna dozvola će biti izdata u ponedeljak ili utorak, to je samo pitanje dana i najvažnije je da su uradili veliki deo posla", rekao je Vučević.

On je dodao da su ih pustili da rade i kako zakupci ne bi trpeli štetu, dodajući da očekuje i da zakupci budu zadovoljni sa ponudom koju će vlasnik Promenade izneti kada je u pitanju zakup tokom vanrednog stanja, što je bio predmet spora. Kako je Vučević dodao, on očekuje se popust od 100 odsto za dva meseca zakupa. 
 
Dodajmo i da se 021.rs uverio da se u CEOP-u danas tačno u 12:25 časova pojavila informacija da je Gradska uprava usvojila zahtev vlasnika objekta, NEPI-ja, prijave završetka objekta u konstruktivnom smislu. 
 
 
Inače, kako smo danas ranije javili, većina lokala u Promenadi je otvorena, zaposleni mahom nose maske i rukavice, a na ulazima u objekat stoje obaveštenja posetiocima da prilikom posete poštuju distancu i nose zaštitnu opremu (maske i rukavice).

U Upravi ovog tržnog centra nije bilo zvanične najave ponovnog otvaranja, niti obaveštenja u vezi sa tim da li su nabavili neophodne dozvole. Od PR službe 021.rs je samo dobio kratku informaciju "da su nastavili sa radom i da će uskoro dati više informacija".
 
Podsetimo, u drugoj polovini 2018, kada je objekat skoro bio završen, ustanovljeno je da se investitor odlučio za jeftiniju varijatnu temelja i zaštite od podzemnih voda koja nije adekvatna za ovaj deo Novog Sada, gde je nekada bila močvara. Tada se ispostavilo da investitoru ni MUP nije izdao protivpožarne dozvole. Promenada je dobila privremenu dozvolu za rad od godinu dana, ali ni to nije bilo dovoljno i usledila su nova produženja. Više o tome možete čitati OVDE.
 
Takođe, investitori su pre nekoliko meseci naveli da se podzmene vode i dalje ispumpavaju, ali da je količina manja nego što je bila prvobitna procena i da se ta voda sada koristi za zagrevanje tržnog centra i da su tako rešili problem. Kako iz protivpožarne inspekcije u protekle dve godine nijednom nisu saopštili šta je problem sa Promenadom, jedino obajšnjenje koje smo dobili je od Uprave ovog tržnog centra, gde su naveli da je problem nastao jer su ugradili inostranu opremu koja nije u potpunosti po našim standardima, pa su iako je ispravna, morali da dorađuju sistem, pa sad ima dupli sistem protivpožarnih alarma i zaštite.
  • /

    25.05.2020 21:52
    /
    @/
    e stvarno sto vi botovi maznjavate nikove

    treba sravniti promenadu i spens zajedno.
    isti je profil je onih koji vorsipuju spens kao i ovih koji se klanjaju serenadi.

    glupavi zolanderi su i jedni i drugi.

    a tek ovi sto su lili suze radosnice zelenom krovu i stazama po njemu
  • Mile

    25.05.2020 18:59
    @dijasporac
    Da mozes da vidis kakva kola voze protivpozarni inspektori u Novom Sadu drugacije bi pricao. Placena od "inspektorske plate".
  • dijasporac

    25.05.2020 16:55
    @Igor
    Nisam znao da je protivpozarni sistem bez atesta za rad, secam se da se ovde i u gradu raspravljalo o izmenjenom sistemu zastite od podzemnih voda i da su kruzile nebulozne ideje o rusenju solitera preko puta ulice (cak je i jedna stranka izdala suludo saopstenje u vezi svega) zbog novog resenja drenaze.

    Grad Novi Sad ima tragicna iskustva u vezi pozara i zrtava na javnim objektima pa ne verujem da bi se i jedan protivpozarac usudio da izda odobrenje za rad ako resenja nisu u skladu sa zakonskim odredbama.

    U svakom slucaju ako objekat nije izgradjen u skladu sa projektnom dokumentacijom i ako gradska uprava nije izvrsila krivicno delo pa izmenila uslove i "prilagodila" ih izgradjenom objektu on je nelegalan. Ali znajuci isitem u Srbiji, pretpostavljam da su gradski oci legli na rudu investitoru i da ce po koji put zakon biti izgran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti