Štrajk upozorenja u deset novosadskih škola i protest zbog izbora za v.d. direktora u Kisaču

Zaposleni u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine obustaviće rad u sredu, 3. juna, na sat vremena kako bi skrenuli pažnju na neregularne izbore za v.d. direktora škole "Ljudovit Štur" u Kisaču.
Štrajk upozorenja u deset novosadskih škola i protest zbog izbora za v.d. direktora u Kisaču
Foto: 021.rs
Rad će biti obustavljen od 12 do 13 časova u deset škola u Novom Sadu.
 
U pitanju su Gimnazija "Laza Kostić", Elektrotehnička škola "Mihailo Pupin", Saobraćajno-tehnička škola "Pinki", Tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn", Škola za dizajn "Bogdan Šuput", OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik, OŠ "Jovan Dučić" Petrovaradin, OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Sremska Kamenica, OŠ "Ivo Andrić" Budisava i OŠ "Ljudevit Štur" Kisač.
 
Jedini štrajkački zahtev je da se bivša direktorica škole u Kisaču Ana Vozar imenuje za v.d. odnosno za direktora škole.
 
Članica štrajkačkog odbora Ivana Muhova kaže za 021 da su se sve ove škole složile da obustave rad na jedan sat iz solidarnosti sa kolegama.
 
"To je samo znak da su nas podržale i ostale škole. Mi nećemo ovim dobiti nikakvo rešenje, ali ovo je jasan znak da nismo samo mi u pitanju i da se ne bunimo samo mi. Samo želimo da se poslušaju želje kolektiva", ističe ona.
 
Muhova najavljuje i veliki protest prosvetara u Novom Sadu zbog imenovanja direktora škole u suprotnosti sa mišljenjem školskog odbora i nastavničkog veća, a u skladu sa mišljenjem Nacionalnog saveta Slovaka. Vreme održavanja protesta tek treba da bude utvrđeno.
 
Podsetimo, kako je 021 ranije pisao, za v.d. direktora škole u Kisaču uprkos većini glasova nije izabrana dosadašnja direktorica Ana Vozar, već je to mesto, po mišljenju Nacionalnog saveta i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje pripalo učiteljici Ani Leginj (opširnije OVDE). Zbog toga je juče, 27. maja, održan protest kolektiva škole u Kisaču (opširnije OVDE). 
  • Mz

    05.06.2020 17:48
    Radim u školi i znam kako je teško postići jedinstvo unutar kolektiva, a ovi ljudi su imali smelosti da zajedno pokažu šta misle. Čak i da su napravili pogrešan izbor, on je njihov i autentičan je, i treba ga poštovati.
  • Bulevarac

    31.05.2020 07:42
    Poroblem...
    Shvatite ovo kao salu...znam da je stvar kompleksnije....
    Ali...eto...nasim prijateljima iz Kisaca je kanda najveci problem ko ce biti na celu osnovne skole...
    Doduse, Ana Vozar je vec dugo na reznim ceonim pozicijama u Kisacu a na mestu direktora osnovne skole se jos nije ostvarila...pa dajte...popustite...mozda joj je to samo ostalo do penzije...kao zelja...ispunite joj zelju....
  • Lana

    30.05.2020 17:30
    Kisač
    Zaboravili ste podatke da deca iz te skole ima najmanje prenesenog znanja! Prilikom upisa u srednje skole, deca pokazuju nedovoljno znanje. Učiteljice zadaju domaće zadatke u nenormalnim količinama a da pri tom u skoli ne predaju kvalitetno. Kad izađe inspekcija, koja se naravno unapred najavi.. Sve lepo i krasno.. Roditeljima ste dolazili na kuću da potpisu listu stranačku.. Sram vas bilo vise. Sve sto ne valja gurate u Kisač, od lekara do prosvete.. Dodjite i uverite se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti