Vučević: Vodi se šest sporova zbog dodele stanova u Veterniku

Ukupno šest sudskih sporova vodi se u vezi sa dodelom stanova za izbeglice u Veterniku, rekao je za 021 gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da su stanovi gotovi i useljivi, ali se procedure okončavaju.
Vučević: Vodi se šest sporova zbog dodele stanova u Veterniku
Foto: Pixabay
Na pitanje 021 šta se dešava sa 276 stanova za izbegla lica iz Hrvatske i BiH, a o kojima je 021 nedavno pisao jer  iz Gradske kuće nema odgovora na pitanja, Vučević otkriva da su stanovi tema na sednici Gradskog veća.
 
Međutim, kako kaže, ne može da precizira da li će useljenje biti do izbora ili nakon održavanja izbora.
 
"To zavisi od međunarodnih donatora, od Komesarijata za izbeglice, vidim da je i gospodin Dačić zainteresovan oko te teme i pretpostavljam da ćemo imati brzo taj događaj", naveo je Vučević i rekao da pomenutih šest sporova neće dalje odlagati uručenje stanova građanima koji su na konkursu ostvarili pravo na useljenje.
 
"Stanovi su gotovi, useljivi. Ja imam veliki pritisak javnosti, građana koji su dobili stanove - zašto ih ne puštamo da se usele? Morali smo pravno sve da pripremimo vezano za upravne sporove, ne znamo tačno da li će to biti za narednih 10 ili 30 dana, ali ja verujem da ćemo u junu, za nekoliko nedelja, imati useljavanje", rekao je Vučević za 021.
 
Podsetimo, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je raspisala tender za izgradnju javnog osvetljenja i završno opremanje lokaliteta na kojem se nalazi 276 stanova za izbegla lica iz Hrvatske i BiH. Građani koji su ostvarili pravo na zakup javljali su se našoj redakciji u potrazi za informacijama kad će moći da uđu u nove domove.
 
Ove radove finansira Evropska unija preko Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, zajedničkog višegodišnjeg programa Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.
 
U okviru istog programa je predviđena izgradnja stambenog kompleksa sa 152 stana u Futogu i ovi radovi će se, dodao je Vučević, raditi po fazama.
  • Vanja

    06.06.2023 19:27
    Stanovi za izbeglice
    Evo ja sam izbeglica tj.prognano lice iz Hrvatske.Od 1995.god.sam podstanar.Konkurisala sam i nisam prošla,daleko ispod crte.Ne posjedujem ama baš nikakvu nekretninu,niti sam uspela bilo šta da prodam ,naslednim ...Eto to je moj trenutni status.A veliko je pitanje dali će se ubuduće bilo šta slično graditi.
  • Aca

    23.08.2022 21:00
    Lepo
  • Gordana

    26.08.2020 13:49
    Odgovor na profesionalne izbeg
    Za neupucene i koji prljavo komentarisu! Da li ste se zapitali koliko smo kirije do sada platili i kroz sta smo prosli.Nismo ni ocekivali vase rasirene ruke jer nam je Bog dao nase vredne i nista ni netrazimo.Sem naseg prava koje glasi "Imovina je neotudivo pravo coveka"I stoga kako ste nas gurnuli u rat i izgorelo je sve oni kojima je duznost da nam vrate krov to i cine.A da i jos kvadrat je 810 eu a trebami platiti 405 eu.Ljubomorni nisu vredni ni 1 komentara pa ni ovog mog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti