Još uvek se čeka na stanove za izbeglice u Veterniku

Građani koji su na konkursu ostvarili pravo na zakup stana za izbeglice u Veterniku, sa mogućnošću otkupa, još uvek čekaju da se usele jer radovi nisu završeni.
Još uvek se čeka na stanove za izbeglice u Veterniku
Foto: Pixabay
Izgradnja infrastrukture trebalo bi da je kompletno završena jer je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno raspisala tender za izgradnju javnog osvetljenja i prateće, završno opremanje lokaliteta na kojem se nalazi 276 stanova za izbegla lica iz Hrvatske i BiH.
 
Izvođači ovog posla tražiće se do 22. juna. Prošle godine su izabrane građevinske firme "Put invest" i "AB & CO GEOSYSTEMS" radile na uvođenju vodovoda, kanalizacije, izgradnji puteva, parkinga, staza i druge infrastrukture u severnom delu Veternika, u krugu ulica Vojvode Bojovića, Radničke i 19. maja. Ugovor vredan 59 miliona dinara potpisali su 8. maja, a naknadno je izmenjen jer su se pojavili dodatni radovi. 
 
Kad će kompletna infrastruktura biti završena 021 nije uspeo da sazna jer u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije već skoro dve nedelje ne odgovaraju na postavljena pitanja. Istovremeno, građani koji su ostvarili pravo na zakup javljaju se našoj redakciji u potrazi za informacijama jer, kako kažu, plaćaju kiriju kod drugih stanodavaca čekajući da se usele u stanove za koje su očekivali da će biti završeni pre pola godine.
 
Podsetimo, ove radove finansira Evropska unija putem Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, zajedničkog višegodišnjeg programa Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.
 
U okviru istog programa je predviđena izgradnja višestambenog kompleksa sa 152 stana u Futogu, a ni ti radovi još uvek nisu završeni. Sledi opremanje stambenog bloka, prva etapa radova, a posao vredan 30,6 miliona dinara dodeljen je "Put investu" i "Geopoint inženjeringu".
  • dalmatinac

    11.06.2020 17:34
    ja dobio jbg
    konkurs prosao ja dobio stan sredjujem da ga uopste ne platim a vi lajte ko psi na prtini...hahaha
  • Šovinistan

    21.05.2020 15:33
    Ako ste toliki paćenik koji svaki minut po svojoj sopstvenoj izjavi proverava vest "koju niko ne čita", jer valjda ne dobijate nikakvu drugu afirmaciju u svom bednom, promašenom životu od tog "minusa" ili "plusa", valjda vi treba da objasnite odakle vama "plusevi" ili meni "minusevi" kada "ovu vest niko ne čita", vi ste očito za to "ekspert". Ono što zato definitivno jeste, je lice obolelo od šizofrenije i bez i najmanje sumnje i drugih, veoma ozbiljnih duševnih bolesti, i vi se morate lečiti.
    Nemam niti razlog niti potrebu da vas ubeđujem, jednog okorelog fašistu je nemoguće ubediti da njegovo ponašanje nije normalno, vaša buduća adresa je ili zatvor ili ludnica i u to čvrsto verujem, ono što ne dozvoljavam je da se čuje samo vaš fašistički poklič dok lajete, diskriminišete i pretite svakome ko nije "čistokrvan Vojvođijanac" dok su vam puna lažljiva, licemerna usta "tolerancije" i "demokratije". Ovi ljudi će dobiti pomoć uprkos vašem lavežu i trudu da je ne dobiju, a ja se najiskrenije nadam da ćete vi lično doživeti njihovu sudbinu, ni manje, ni više.
  • @Šovinistan

    21.05.2020 12:22
    vaše traktate i ovu vest niko ne čita više, al je misterija kako uspete na komentar neistomišljenika u roku od 1 min. da lupite 3 minusa. Vest je stara i nepristupačna, dakle sami lupate sebi više + a drugima više - odjednom.
    Završavamo raspravu jer ovo niko više ne čita i nikog niste ubedili da 1 deo ravnopravnih građana zaslužuje višedecenijske privilegije i prednost u otklanjanju nepravdi u odnosu na sve ostale "ravnopravne" državljane ove države u istom ili težem položaju.

    A što se nadimka tiče, ko je pročitao pročitao. Od sad ću kao vi biti pod X nadimaka.
    Pročitajte pa lupajte minuse (množina).
    Vidimo se u nekoj novoj vesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.