Raspisan tender za gradnju 276 stanova za izbeglice u Veterniku

Gradnja stanova za izbeglice u Veterniku počeće najranije u maju.

Raspisan je tender vredan 6,7 miliona evra, a predviđeno je da se izgrade tri zgrade sa ukupno 276 stanova, visine do tri sprata.

Tender je raspisala "Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru", koja zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Srbije i lokalnim samoupravama radi na Regionalnoom programu stambenog zbrinjavanja, koji podržavaju Banka za razvoj Saveta Evrope i donatori.

U ovih 276 stanova će se useliti porodice koje su nedavno izabrane na konkursu koji je raspisao Grad Novi Sad.

Očekuje se da ovi stanovi budu useljivi tokom 2019. godine.

Podsetimo da je Novi Sad u međuvremenu raspisao konkurs za rešavanje stambenog pitanja izbeglih lica, davanjem u zakup 152 stana, a ti stanovi će se graditi u Futogu. Takođe, očekuje se i da se raspiše konkurs za još 70 stanova, koji će se graditi u Veterniku. Sve ukupno predviđeno je da do 2020. godine 471 izbeglička porodica dobije stan u Veterniku i Futogu, a u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

  • Marko Veseljak

    08.02.2018 09:26
    LOL
    LOL, jako je bitno da podeliš sa nama o kom JKP-u se radi, jer nema smisla prećutkivati činjenicu zbog koje mnogi moji prijatelji su već otišli u inostranstvo! Čisto da znam ko je nas proterao iz države koja je davala resurse i ljudstvo da bi spašavali neka sebična dupeta po Hrvatskoj i Bosni, a da bi se ista svojim ratno profiterskim i političkim sposobnostima na...la mame svima nama ovde!
  • /

    06.02.2018 18:28
    /
    Baja
    ti si odskora u novom sadu
  • LOL

    06.02.2018 13:45
    za Komsha
    To mi je poznata prica. Ja nisam imao problema licno posto sam nosio maksimum bodova iz skole i uradio sam prijemni dobro pa sam bio na vrhu liste ali je dosta dobrih ucenika izvisilo bas zbog guranja izbeglicke dece iznad crte bez ikakvih bodova. Drugar iz srednje primljen je bez ikakve dokumentacije na casnu rec roditelja (koji su bili imucni)posto su mu dokumenti navodno izgoreli(klasicna prica). Inace je decko bio dusa od coveka i bili smo dosta dobri, ali to ne menja cinjenicu da po onome sto smo videli mi ostali nismo sigurni da je zavrsio osnovnu skolu. Momak je slabo znao da cita i pise o matematici da i ne pricamo. Svi smo se trudili u razredu i nekako je zavrsio skolu sa konstantnim opomenama i odgovaranjima pred razrednim vecem. Nedavno smo se sreli pa sam bio sokiran (blago receno)da je taj isti momak navodno zavrsio ekonomski fakultet i da radi na visokoj funkciji (zna se koje stranke)a pored toga je i direktor jednog veceg preduzeca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti