Raspisan konkurs za 152 stana za izbeglice u Futogu

Grad Novi Sad raspisao je konkurs za rešavanje stambenog pitanja izbeglih lica, davanjem u zakup 152 stana.

Ovi stanovi će se graditi u Futogu, a deo su Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji zajedno sprovode Banka za razvoj Saveta Evrope, donatori, Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije i Jedinica za upravljanje projektima, kao i lokalne samouprave.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti sa sajta Grada.

Podsetimo da je Novi Sad pre dve nedelje završio konkurs za podelu 276 stanova u Veterniku, nakon skoro dvogodišnjeg konkursa. Gradnja tih stanova će uskoro početi i očekuje se da će se krajem 2019. godine novi vlasnici useliti u njih.

Predstavnici lokalne vlasti su prilikom prezentacije rezultata konkursa za Veternik naveli da sve osobe koje su se našle ispod crte treba da se prijave na konkurs za stanove u Futogu.

Inače, pored ovih stanova, Grad očekuje i da će u skorijoj budućnosti dobiti konačne potvrde za gradnju još 70 stanova u Veterniku, tako da bi do 2020. godine 471 izbeglička porodica u Novom Sadu trebalo da bude stambeno zbrinuta.

  • Saša

    12.10.2021 07:40
    ....
    Koliko mržnje. Jezivo. Sve što nam se dešava smo zaslužili.
  • Sanjanin

    03.02.2019 23:40
    Jebote ja dobio stan...
    Eto ja izbeglica dobio stan. Nemam nikog na ruci da mi sredi krov nad glavom,pa sam morao nesto preduzeti. Saznam od drugara za konkurs, za 3 dana sakupim dokumentaciju i predam. Isto uradi i moj drugar. Nakom godinu dana dobijem stan sa 70 bodova a moj drug sa 60 ostane ispod crte. Zao mi zbog njega ali necu odustati....pratim sledeci konkurs i pomazem mu da opet preda dokumentaciju. Dobice i on krov nad glavom. A za ove neotesane "vojvodjane" sto se zale mogu samo da nam pljunu pod prozor. Kako kaze jedan zemljak malocas: gdje du bili kad su vojvodjani kupovali drzavne stanove za 100 maraka? A ja da im dodam jos nesto: ovdje je u pitanu 260-270 stanova a dtzavnih je bilo 100.00 koji su se "otkupili" za sicu. Lijep pozdrav "vojvodjani"....
  • tuti-fruti

    15.10.2018 11:06
    ...
    Gox, svaka čast! U Novom Sadu živim 10 godina.. Jer, kao izbeglo lice po belom svetu tj. Evropi, uvek sam imala želju trajno se naseliti u Srbiji, doživljavajući ju kao matičnu zemlju ( izbeglica sam iz HR). Novi Sad smatram svojim gradom, jer ga volim i u njemu se osećam dobro. Međutim, nakon pročitanih komentara na ovm sajtu, hvata me jeza da u stvari u ovom mom Novom Sadu (mom, kao i bilo čijem koji voli i doprinosi ovom gradu), shvatim da ima ljudi koji ovako razmišljaju. Ovi komentari poticu me da se osecam neprihvacenije u Novo Sadu, u Srbiji, nego sto sam se osecala u Engleskoj, Svajcarskoj i u Norveskoj-u kojoj sam bila izbeglo lice.. Da sam tamo procitala ovakve komentare, nekako bi ih i provarila.. Ali ovu kolicinu zlonanere cuti od vlastitog naroda, je jednostavno bolno.. Shvatatit cu ovo kao ispade nezadovoljnih pojedinaca, ali i dalje cu ziveti ovde i osecati ovaj grad kao svoj.. A ovi zlonamernici, koji ljude dele na izbeglice i domace, sigurna sam da nas zlonamerno dele i na druge nacine, te uopšte nisu dobri primeri našeg tolerantnog i dobronamernog Novog Sada..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti