Ministar najavio razgovor sa predsednicom Nacionalnog saveta Slovaka zbog škole u Kisaču

Ministar prosvete, Mladen Šarčević, najavio je razgovor s predsednicom Nacionalnog saveta Slovaka, Ljibuškom Lakatoš, povodom protesta zbog imenovanja v.d. direktorke Osnovne škole "Ljudovit Štur" u Kisaču.
"Prvo ću razgovarati sa predsednicom Nacionalnog saveta. Njihova uloga za manjine je velika i oni se u celom tom procesu vrlo često i pitaju, sa nama sarađuju", izjavio je Šarčević.
 
Dodao je da je tim povodom "preporučio da se poštuju sve zakonske procedure".
 
"Postoji pokrajinski sekretarijat i pokrajinski sekretar i podsekretar. Verujte da me vrlo često ništa ne pitaju, apsolutno, posebno kada su imenovanja direktora", rekao je Šarčević. 
 
Podsećamo, zaposleni u Osnovnoj školi "Ljudovit Štur" protestovali su zbog postavljanja nove v.d. direktorke posle konkursa na koji su se prijavile dosadašnja direktorka Ana Vozar i učiteljica Ana Leginj. Dosadašnja direktorka imala je većinsku podršku kolektiva, pa je 51 zaposleni glasao za nju, a četvoro za Anu Leginj.
 
Međutim, pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je za v.d. direktorku ipak imenovao Anu Leginj. Nju je podržao i Nacionalni savet Slovaka. Više o tome pročitajte OVDE.
 
Zbog ovog slučaja, najavljen je štrajk u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine. O tome više OVDE.
  • +384

    02.06.2020 08:28
    Nacionalni saveti nacionalnih manjina su male, ali drčne partijske države! Usklađene sa velikom partijskom državom.
  • Sanja

    02.06.2020 00:28
    surovo
    Ja razumem sve, al ako te kolektiv nece i izgubis na glasanju ubedljivo...sta to govori o coveku, s druge strane politika.Mislim da nije u redu
  • Dondur

    01.06.2020 23:23
    A kako je ona došla na čelo škole....sve to isto...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.