Računarska gimnazija Smart poziva sve osmake na polaganje prijemnog ispita

Ukoliko upisujete osmaka u srednju školu, Računarska gimnazija Smart vas poziva da se prijavite za polaganje prijemnog ispita iz matematike u nedelju, 7. juna sa početkom u 10 časova u prostorijama škole (Trg Mladenaca 5).
Odabir odgovarajuće srednje škole može biti izuzetno stresna situacija i za roditelje i za dete. 
 
Pritisak se dodatno povećava razmišljanjem o tome kako će se dete uklopiti u novo okruženje, da li će biti bezbedan/a, kakvi će biti novi drugari, a kakvi profesori, šta će moći da radi posle završenog školovanja.
 
Računarsku gimnaziju Smart je 95 odsto učenika upisalo na osnovu lične preporuke roditelja učenika koji već pohađaju ili su pohađali ovu srednju školu.
 
Kao glavne razloge zbog čega preporučuju Računarsku gimnaziju Smart, roditelji ističu stručno obrazovanje iz IT oblasti sa kojim učenik može da radi i nakon srednje škole, neformalno znanje koje dete dobija tokom školovanja, posvećenost i brigu o svakom učeniku ponaosob, odličnu saradnju između profesora, učenika i roditelja, bezbedno i sigurno okruženje.
 
 
Smer je jedinstven i ima stručne računarske predmete od I do IV godine, ali i opšte predmete, te se nakon završetka ovog smera učenik može upisati na bilo koji fakultet.
 
Za upis u ovaj smer nije neophodno predznanje iz oblasti programiranja jer se osnove dobijaju kroz stručne predmete u samoj školi.
 
IT smer za obdarene učenike namenjen je učenicima koji žele ili se već bave radom na računarima.
 
Obuhvata oblasti programiranja i programskih jezika, pravljenje i programiranja veb-aplikacija, korišćenje i podešavanje računara i servera, upravljanje zaštitom na računarima i računarskim mrežama. Svi maturanti ovog smera imaju obavezno pohađanje u IV godini priprema iz matematike za upis na Fakultet tehničkih nauka i Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, a prema statistici Smart gimnazije, 99 odsto učenika koji su pohađali ovu školu su i upisali željene programersko-računarske smerove na ovim fakultetima.
 
Kako će biti organizovan prijemni ispit u Računarskoj gimnaziji Smart?
 
Da bi se učenik upisao u Računarsku gimnaziju Smart, obavezna su dva uslova: učenik mora da ima peticu iz vladanja po završetku 8. razreda i mora da položi obavezni prijemni ispit iz matematike koji organizuje ova škola. Takođe, škola zadržava pravo da po potrebi naknadno sprovede test kod školskog psihologa koji isto može biti eliminacioni.
 
Prijemni ispit za upis u Računarsku gimnaziju Smart će se održati u nedelju 7. juna u 10 časova, a prijave su do petka, 5. juna putem telefona škole 021/300-4296 ili 065 /47 28 211 svakog radnog dana od 9h do 19h.
 
Test će biti organizovan u prostorijama Računarske gimnazije Smart (Trg Mladenaca 5, Novi Sad) na prvom i drugom spratu.
 
Svi učenici moraju biti u školi u 9.30h radi prozivanja i kako bi se na vreme i bez stresa obavili svi neophodni protokoli. Uz pomoć dežurnih profesora koji će decu i dočekati na hodnicima škole, od 9.30 do 10h će trajati raspoređivanje učenika po učionicama i dodela jedinstvene šifre svakom učeniku.
 
U skladu sa preporučenim merama zaštite, u svakoj učionici će biti maksimalno 10 učenika. Pre ulaska u svoju učionicu, učenik će prvo obućom proći dezobarijeru, nakon čega sledi dezinfikovanje ruku dezinfekcionim sredstvom koje je obezbedila škola. Osim pribora za rad testa (olovka, gumica, hemijska, šestar, lenjir) i ličnog dokumenta radi identifikacije (đačka knjižica, zdravstvena knjižica, pokazna karta), svaki učenik je u obavezi da ponese masku.
 
Na testu će biti 24 zadatka, osnovnog, srednjeg i naprednog nivoa težine. Zadaci se rade isključivo na overenom i potpisanom papiru koji se dobija od Gimnazije sa unetom šifrom i drugi papiri neće biti uzeti u obzir. Maksimalan broj bodova za ceo test iznosi 240 bodova, dok je minimalan broj bodova za prolaz testa 120 bodova.
 
Rezultati testa će biti objavljeni pod šiframa istog dana na ulaznim vratima škole i na sajtu škole najkasnije do 20h i zato je važno da pri dodeli šifre učenik zapiše svoju, kako bi kasnije pronašao rezultat na rang listi.
 
Takođe, svi koji budu želeli mogu da dođu u školu i da traže svoj rad na uvid 48 sati od objave rezultata, odnosno u ponedeljak 8. juna i u utorak 9. juna između 12h i 16h.
 
Upis zavisi od broja bodova samo na prijemnom ispitu iz matematike, intervjua sa njihovim školskim psihologom, ali i ponašanja učenika, odnosno ocene iz vladanja iz osmog razreda.
 
Ukoliko učenik nije pohađao besplatne pripreme iz matematike koje ova škola organizuje besplatno svake godine za sve zainteresovane, nije potpisan predugovor od strane roditelja ili se još nije prijavio za polaganje prijemnog ispita, može se prijaviti na mejl gimnazija@smart.edu.rs ili na broj telefona škole 021/300-4296.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti