Četvoro zaposlenih u NIS-u zaraženo korona virusom

U Kliničkom centru Vojvodine danas se 37 pacijenata leči od kovida-19.
Četvoro zaposlenih u NIS-u zaraženo korona virusom
Foto: 021.rs

U Kliničkom centru leče se i zaposleni u NIS-u koji rade u zgradi na Limanu, popularnoj Karingtonki. Do sada je ustanovljeno da je četvoro njih pozitivno, a ukupno je testirano oko 250 zaposlenih.

Za sada nema potvrde koliko ih je bilo pozitivno na brzim testovima na antitela, mada se nezvanično govorilo o broju od 50 do 70-ak ljudi. To što su neke osobe pozitivne na ovom testu govori samo da su imale ili i dalje imaju virus u sebi, a da je organizam stvorio antitela. Samo PCR testiranje potvrđuje da li je neko oboleo od kovida-19. Više o tome OVDE.

Prema informacijama 021.rs, na Infektivnoj klinici se u odnosu na četvrtak nalazi troje novoobolelih sa lakšim simptomima, a radi se o ljudima iz Subotice kod kojih je ranije konstatovano prisustvo virusa.

U KCV se leči i osam obolelih iz privatnog staračkog doma u Petrovaradinu, među kojima je i R.S. (69) koji je jedini pacijent na respiratoru. Više o tome OVDE.

Dodajmo i da se, prema podacima iz državnih organa koji prate situaciju sa ovim virusom, može čuti da nema novih zaraženih ni u jednom drugom mestu u Vojvodini.

NIS: U Poslovnom centru NIS-a dvoje umesto četvoro zaraženih

U ovom trenutku u Poslovnom centru NIS-a potvrđena su dva slučaja obolevanja od korona virusa, dok je juče organizovano testiranje 32 kolega koji su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajevima i svi nalazi su negativni, naveli su za 021 u ovoj kompaniji.
 
"Kompanija NIS nastavlja da sprovodi mere očuvanja zdravlja svojih zaposlenih i potrošača", navode u NIS-u.
  • Pulmolog u penziji

    06.06.2020 23:35
    Wtf
    Kada bude 5dana uzastopno trocifren broj obolelih onda je to za zabrinutost a variracija obolelih nije za zabrinutost jer variracija se dešava kod svake epidemije imali smo variraciju epidemije 1972, 2009,2020 itd.
  • Wtf

    06.06.2020 09:43
    @Pulmolog u penziji 06.06.2020 • 08:56
    CoVid
    "... i da je zaraženost oslabila kao i virus."

    zarazenost oslabila uz duplo vise novozarazenih nego prekjuce???
    znaci covek visine 180cm je vislji od coveka visokog 190cm?
  • Pulmolog u penziji

    06.06.2020 08:56
    CoVid
    Jeste da je porastao broj ali R faktor se nije povećao koji je jako važan za svaku epidemiju.


    R je 0,75 što znači da jedna osoba može da zarazi jednu osobu a ta zaražena osoba još jednu osobu i da je zaraženost oslabila kao i virus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti