Još dvoje preminulo od virusa korona u Novom Sadu

Dva pacijenta obolela od virusa korona, koji su se nalazili na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, preminula su.
Još dvoje preminulo od virusa korona u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako saznaje 021, radi se korisniku privatnog doma za stare u Petrovaradinu koji je prethodnih dana bio na respiratoru, dok je drugi preminuli pacijent iz Subotice koji je nekoliko nedelja kao teži slučaj bio hospitalizovan u Kliničkom centru Vojvodine.
 
Od početka epidemije virusa korona u Srbiji preminule su 24 osobe koje su od virusa korona lečene u KCV-u, dok je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas potvrdio i da je preminuli korisnik doma iz Petrovaradina deseti Novosađanin koji je preminuo od virusa korona.
 
U međuvremenu nije bilo novozaraženih među korisnicima i zaposlenima ovog doma, pa je prema poslednjim podacima trenutno još njih osmoro obolelih od Covid-19 hospitalizovano u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
 
U Kliničkom centru Vojvodine se sada leče 33 pacijenta, a jedan se nalazi na respiratoru.
 
Prema ranije saopštenim informacijama, među pacijentima se pored korisnika staračkog doma nalazi i još petoro Subotičana, od kojih je troje zaposleno u bolnici, kao i dvoje zaraženih radnika NIS-a. Oni uglavnom imaju blage simptome ili su asimptomatski. 
 
Podsetimo da je prvobitno u domu za stare u Petrovaradinu bilo zaraženo 28 osoba, 22 korisnika i šestoro zaposlenih. 
  • Pitanja

    09.06.2020 10:24
    Nekoliko stvari mi nije jasno. Prvo, koliko godina imaju preminuli? Malo više statistike o tome nije na odmet. Drugo, kakvo je zdravstveno stanje preminulih je bilo do tada? Treće, napraviti pregled prethodnih godina i izneti broj umrlih od sezonskih gripa, njihovu starost i zdravstveno stanje. Četvrto, nije mi jasno kako se mnogi ljudi odjednom razumeju u bolesti, gripe, mortalitet, razloge pojave i širenja bolesti, pa su čak toliko samouvereni da kategorički brane svoj stav i napadaju svakog ko kaže drugačije, neko čak kritikuje stav pulmologa u penziji. Peto, ljidi nikako da shvate da ne reaguju svi isto na ovu epidemiju. Neko se uplašio, neko nije. Ko želi da nosi masku, rukavice, da meri temperaturu, testira se, neka to radi, niko mu ne brani. Neko drugi ne podnosi te mere, za njega su one tortura. Ovo ipak nije ni kolera, ni kuga.
  • Да ли

    09.06.2020 08:40
    Да ли ће прворођени и кризни штаб икада схватити и прихватити да су многи преминули само "захваљујући" њиховој неодговорности. У почетку неозбиљности, а сад трком за изборима. Образ као ђон.
  • Mia

    08.06.2020 19:20
    @Vice Botfucker
    "Svi KOJI SU UMRLI su OD "KORONE" ili SA KORONOM"

    IZUZETNO GLUPO RELATIVIZOVANJE!
    Jer, ako je neko srčani bolesnik, on sa tom bolešću, uz adekvatnu terapiju, može veoma dugo da živi.
    A ako se srčani bolesnik zarazi virusom, pitanje je da li će njegov organizam izdržati.
    Dakle - OD KORONE!
    Ali da bi se to shvatilo trebalo bi imati mozak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti