Još uvek bez dogovora "Voda Vojvodine" i "Urbanizma" oko gradnje u priobalju

Gotovo godinu dana nakon što je "Urbanizam" zatražio mišljenje preduzeća "Vode Vojvodine" planiranoj izgradnji na prostoru Šodroša, brodogradilišta i Ribarskog ostrva, do dogovora između dva preduzeća još uvek nije došlo.
Još uvek bez dogovora "Voda Vojvodine" i "Urbanizma" oko gradnje u priobalju
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ipak je optimističan po ovom pitanju.
 
"Čekamo da vidimo mišljenje Ministarstva građevinarstva i svakako je ideja da sa Fakultetom tehničkih nauka i Institutom Jaroslav Černi, pre svega institutom, uradimo sve ono na šta su oni skrenuli pažnju, odnosno da moraju da se utvrde drugačiji parametri", kaže Vučević.
 
Vučević dodaje da je, kako je on razumeo, sporan deo oko Šodroša i veslačke staze, odnosno zaštita priobalja.
 
"Kako bude rekao fakultet i Vode Vojvodine, tako ćemo i uraditi. Ne možemo nikako da zaobiđemo Vode Vojvodine, već pripremamo dokument sa kojim idemo pred njih kako bi nam dali saglasnost na dokumenta. Verujem da ćemo dobiti sve ono što treba da ispravimo od strane Instituta i FTN", zaključuje Vučević.
 
Podsetimo, projekat koji je dobio nadimak "Novi Sad na vodi" podrazumeva izgradnju dvadesetospratnica na prostoru brodogradilišta, ali i razne stambene i turističke sadržaje u okolini.
 
Preduzeće "Vode Vojvodine" nije dalo pozitivno mišljenje na ovaj projekat zbog moguće ugroženosti vodotoka i odbrane od poplava.
 
Opširnije čitajte u našoj priči OVDE.
  • Voja

    12.06.2020 09:40
    Zaobilaznica
    Biće da gradonačelnik čeka rezultate izbora, a onda će drugačije pričati sa Vodama Vojvodine.
  • @Cale

    10.06.2020 11:08
    Nazalost u manjini ste
  • Sunčica

    10.06.2020 10:51
    unistitelji prirode

    Na čijoj je strani gradonačelnik? Brani li on interese građana ili investitora? Ovo ne smemo nikako dozvoliti. Nikada nisam izlazila na ulicu da se bunim, ali za ovo hoću. NE DAMO JOS JEDINI DELIĆ PRIRODE KOJI JE PREOSTAO. Mislimo i na generacije koje dolaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.