FOTO: Obnova reni bunara na Ratnom ostrvu gotova početkom avgusta

Reni bunari na Ratnom ostrvu, koji predstavljaju najveće izvorište pijaće vode u Novom Sadu, trenutno se obnavljaju, a radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja jula ili početkom avgusta.
Vrednost ove investicije je 85 miliona dinara. 
 
 
"Ovi bunari su do sada davali oko 40 litara vode u sekundi, a po završetku radova davaće 120 litara vode u sekundi. Ugrađujemo najmoderniju nemačku tehnologiju i time ulažemo u budućnost vodosnabdevanja Novog Sada. Naš najveći zadatak jeste da konačno vratimo u funkciju bunare na Štrandu, koji ne rade 12 godina. Ukupno imamo šest bunara i vreme je da ih Grad u saradnji sa 'Vodovodom' rekonstruiše. Kada realizujemo planirane investicije, Novi Sad ne bi trebalo da ima bilo kakve poteškoće sa vodosnabdevanjem, bez obzira na spoljašnje okolnosti, temperaturu i potrošnju", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska radova. 
 
 
Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Gvozden Perković kaže da je cilj da se širi mreža izvorišta u Novom Sadu.  
 
 
"Od početka 2021. godine planiramo da obnovimo jedan bunar na Štrandu koji bi davao novih 100 litara vode, jer bismo onda bili sigurniji u slučaju kvarova. Da bismo obnovili bunar na Štrandu, neophodno je da saniramo kanalizaciju na Limanu i tu imamo projekat sa građevinskom dozvolom u vrednosti od preko dve milijarde dinara", istakao je Perković.
 
  • Grbavi

    15.06.2020 15:49
    Pa kakva tu posebno tehnologija treba da moramo da je uvozimo iz shvabije. Chelichne ploche I malo veci shrafovi
  • socko

    15.06.2020 15:27
    "Da bismo obnovili bunar na Štrandu, neophodno je da saniramo kanalizaciju na Limanu " ....

    Koliko godina već "sanirate kanalizaciju" na Limanu 1? 10? 20?
    A koliko od tih 10-20 godina ste upravo vi na vlasti?
  • pera

    15.06.2020 14:40
    reni bunari
    ima tu viska osoba neki bi mogli ostati za duze dok nepromene misljenje I jos duze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti