FOTO: Rekonstruisane klinike KCV stare više od veka, prvi pacijenti za nekoliko dana

Radovi na rekonstrukciji četiri klinike u okviru Kliničkog centra Vojvodine završeni su i klinike će biti spremne da kroz nekoliko dana počnu da primaju pacijente.
FOTO: Rekonstruisane klinike KCV stare više od veka, prvi pacijenti za nekoliko dana
Foto: 021.rs
Reč je o Klinici za neurohirurgiju, Klinici za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju, Klinici za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, kao i lamelama B i C Betanije.
 
Kako je, prilikom današnjeg obilaska završenih klinika, rekla v.d. direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić, prve tri pomenute klinike starije su od jednog veka i sada su dočekale novu infrastrukturu i opremu.
 
"Takođe, Klinika za ginekologiju i akušerstvo godišnje obavi 40.000 ambulantnih pregleda, više od 4.000 operacija i više od 6.600 beba se rodi svake godine. Možemo reći da se taj trend održava i u prvoj polovini ove godine", navela je Stokić.
 
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković rekao je da će radovi u bloku KCV značiti da će se pacijenti mnogo lakše prenositi sa jedne lokacije na drugu.
 
"Zgrada intenzivne nege sada je povezana sa operacionim salama i više nećemo biti u situaciji da najteže pacijente posle intervencija kroz krug Kliničkog centra sprovodimo u bolničkim kolicima prema jedinici intenzivne nege. Sve je povezano i sada predstavlja jedan ozbiljan sistem", poručio je on.
 
 
Kompletna rekonstrukcija i sanacija koštala je više od 400 miliona dinara, dok je nabavka opreme koštala oko 150 miliona dinara, napomenuo je Gojković.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pohvalio je izvođače radova, firmu GAT, za radove obavljene u roku i po propisima.  
 
"Imali smo tešku pripremu jer je deo radova ovde obustavljen zbog velikih pronevera. Retko ko bi se usudio da nastavi tamo gde je neko drugi započeo. Do sada smo rekonstruisali devet klinika, u toku je rekonstrukcija Interne klinike, a za mesec do mesec i po počinjemo, nadam se, radove na izgradnji Kamenice 3", rekao je Mirović.
 
 
Kako je 021 pratio, lamele B i C Betanije predmet su istrage u kojoj je nedavno podignuta optužnica protiv izvođača radova koji su lažirali obavljen posao, o čemu detaljnije čitajte OVDE.
  • Nema tu osoblja

    19.06.2020 10:45
    Ko će tu da radi? Koji ljudi?
    Pohrliše lekari iz Evrope da se zaposle u ovim prestižnim klinikama za 80. 000 dinara. c c c c c c

    Sve dok se u KCV u urgentnom čeka neki pregled i očitavanje snimka duže od 30 minuta ti zidovi nikome ništa ne znače ako nema osoblja i dobre organizacije.
    Svi koji mogu otišli su tamo gde se ceni čovek, znanje, gde su dobri uslovi rada i gde nema obaveznog učlanjivanja u stranke da bi se radilo.
  • Isa

    18.06.2020 21:50
    Nista od toga. Tu prvo moraju biti biracka mesta, a kada prodju izbori onda tek mogu pacijenti!
  • a

    18.06.2020 16:02
    Срећом па политиканти носе маске у контакту са медицинским особљем.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti