Humanitarni ponedeljak na Štrandu za pomoć maloj Lani Jovanović

Akcija Humanitarni ponedeljak na Štrandu biće namenjena sedmomesečnoj Lani Jovanović iz Rakovca koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, koji je zapravo najteži oblik ove bolesti.
Lek koji može da joj omogući izlečenje - Zolgensma, košta 2,1 milion dolara, a osim toga troškovi hospitalizacije su oko 300.000 dolara. 
 
U ponedeljak, 22. juna, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima, kako bi se i na ovaj način pomoglo lečenje male Lane. 
 
Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od osam do 19 časova.
 
U akciji koja je bila namenjena šestogodišnjoj Jasini Cekići koja je obolela od cerebralne paralize ukupno je prikupljeno 82.520 dinara.
 
Svi građani koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći mogu svoje zahteve da donesu na glavnu blagajnu Štranda.
  • Svetlana NS

    21.06.2020 15:57
    Strašno je kad se najveća radost pretvori u bol i borbu za život. Roditelji, bez obzira na godine, radite prenatalne testove da budete sigurni da je beba zdrava i ne nosi genetske bolesti. Bolje sprečiti tragediju na vreme.
  • Mile

    19.06.2020 23:03
    Zasto drzava ne pomogne maloj Leni, ako vec salje milionsku pomoc Republici Srpskoj, Jermeniji i drugima. Valjda je obaveza drzave da finansira u zdravlje svoje dece.
    Sramota je sto se roditelji moraju snalaziti na razne nacine, a drzava u ovim teskim momentima ne postoji! Imaju za autobuse i sendvice a nemaju novca da spadu detetu zivot!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti